Taas uusi some-villitys: Kirjaklassikoiden uudistetut juonikuviot naurattavat

Vaihtoehtoiset juonet kirjoihin huvittavat netissä.

Yksi alkuvuoden Facebook-hullutuksia on Vaihtoehtoinen juonitiivistelmä -nimellä kulkeva tapahtuma. Osallistujien on tarkoitus valita kirja ja vääntää sen nimi uuteen muotoon peittämällä osa kirjan tittelin kirjaimista.

Esimerkiksi John Irwingin teos Viimeinen yö Twisted Riverillä on muuntunut muotoon "Imen yöt Riverillä”. Teoksen uudistettu juonikuvaus kertoo sen olevan ”rehellinen kertomus kirjailijan ankeasta arjesta, kun kaikki lisätienestit ovat tarpeen.”

Alunperin matkaoppaana toiminut teos Praha ja Tsekinmaa on uudessa ulkoasussaan nimeltään Raha ja sekinmaa, ja sen kerrotaankin sopivan matkaoppaaksi mihin tahansa kohteeseen. Markiisi De SadenJustine-teos puolestaan on muokattu muotoon Juti: Kiekkolegendan seikkailut pukuhuoneiden ja pelimatkojen paheellisessa äksön-tsäksönissä.

Ilmiö on myös kansainvälinen, sillä englanninkielisille kirjoille on jo oma ryhmä nimeltä The Alternative Plot. Siellä esimerkiksi J.R.R. Tolkienin Keskeneräisten tarujen kirja, englanniksi Unfinished Tales, on saanut muodon Unfinished Ales - siis keskeneräiset oluet.

Hauskoja kirjannimiä voi ihmetellä Vaihtoehtoinen juonitiivistelmä -Facebook-sivulla.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja