Nyt voit taas hyvillä mielin korkata ystäväsi kanssa perjantaipullon, jos amerikkalaistutkijoihin on uskominen. Tutkijat ovat nimittäin löytäneet uusia todisteita punaviinin hoikistavista vaikutuksista.
Amerikkalaistutkijat ovat löytäneet punaviinistä uuden yhdisteen, josta voi olla apua painonhallinnassa. Tutkijat ovat jo aiemmin hehkuttaneet punaviinin sisältämän antioksidantin resveratrolin ihmevaikutuksia, mutta uusissa tutkimuksissa havaittiin, että myös yksi resveratrolin metaboliiteista eli aineenvaihduntatuotteista estää rasvan muodostumista kehoon.
Piceatannol-yhdiste viivyttää nuorten rasvasolujen muodostumista ja estää niitä kypsymään. Kyseisen yhdisteen uskotaan myös suojaavaan sydän- ja hermostosairauksilta sekä syövältä. Uusi tutkimus toteutettiin Purduen yliopistossa, Yhdysvaltojen Indianassa.
– Piceatannol muuttaa sekä geenien että insuliinin toimintaa kehossa. Tässä prosesissa nuoret rasvasolut muuttuvat kypsiksi rasvasoluiksi, mutta piceatannol hidastaa selkeästi reaktiota, päätutkijana toimiva tohtori Kee-Hong Kim totesi.

