Mainos

Syytteet Espoon huumepoliiseja vastaan hylättiin

Helsingin hovioikeus on hylännyt kaikki espoolaisiin huumepoliiseihin kohdistetut syytteet valeostojutussa. Hovioikeuden mukaan poliisit eivät tehneet väärin, kun he saivat huumekauppiaan kiinni putkassa olleen miehen puhelinsoiton avulla.

Espoon käräjäoikeus oli viime vuonna tuominnut poliisit lieviin sakkoihin virka-aseman väärinkäytön takia. Virkamies voidaan tuomita virka-aseman väärinkäyttämisestä, jos teon tunnusmerkkinä on tarkoitus hankkia itselle tai toiselle hyötyä tai aiheuttaa toiselle haittaa tai vahinkoa. Käräjäoikeus tulkitsi tätä siten, että rikoksentekijän kiinnisaaminen ja laittoman huumeen takavarikointi olivat hyötyä.

Hovioikeus taas toteaa, että poliisin toiminta sille asetetun tehtävän hoitamiseksi ja pyrkimys yhteiskunnallisesti hyväksyttyyn päämäärään, kuten huumerikollisuuden torjuntaan, eivät voi olla rikoslaissa tarkoitettua hyötyä. Hovioikeuden mielestä poliisien toiminta on yksinomaan tähdännyt poliisilaissa määriteltyyn tehtävään ja heidän toimintansa johti tavoitteena olleeseen päämäärään.

Hovioikeuden mukaan poliisi ei saa tehdä huumeansoja. Tämä tapaus ei ollut ansa, koska myyjä oli saamassa hasista puhelinsoitosta riippumatta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.