Mainos

NBC: Brysselin itsemurhaiskijät USA:n terroristilistalla

Brysselissä itsemurhaiskut tehneet veljekset olivat Yhdysvaltain terroristilistalla, kertoo uutiskanava NBC. Uutisen mukaan kaksikko oli luokiteltu Yhdysvalloissa ryhmään "mahdollinen terroriuhka".

Yhdysvaltain kansallinen terrorisminvastainen keskus ei ole halunnut kommentoida NBC:n tietoa. Keskus koordinoi terroriin ja äärijärjestöihin liittyvää tiedustelua Yhdysvalloissa.

Ibrahim ja Khalid el-Bakraoiun epäillään räjäyttäneen tiistaina itsemurhapommit Brysselin lentoasemalla ja kaupungin keskustan metroasemalla. Ennen terrori-iskuja heidät oli tuomittu useista väkivaltarikoksista ja ryöstöistä.

Verkkolehti Politico kirjoittaa, että Belgian viranomaiset kuulustelivat Pariisin iskuista epäiltyä Salah Abdeslamia vain tunnin ajan viikon takaisen pidätyksen jälkeen. Lyhyessä kuulustelussa ei ilmennyt mitään, mikä olisi viitannut tiistain iskujen valmisteluun.

Kuusi pidätetty Brysselissä

Brysselissä on pidätetty kuusi ihmistä suuressa poliisioperaatiossa, kertovat belgialaissyyttäjät.

Kolme epäillyistä otettiin kiinni yleisen syyttäjän "toimiston oven ulkopuolelta" Brysselin keskustassa, kuvaili syyttäjän edustaja Eric van der Sypt. Syyttäjänvirasto sijaitsee aivan Brysselin keskustassa.

Kaksi muuta epäiltyä otettiin kiinni muualla kaupungissa ja yksi Jetten alueella, syyttäjät kertovat. Aikaisemmin muun muassa BBC uutisoi, että osa pidätyksistä tehtiin Schaerbeekin alueella. Uusimpien tietojen mukaan alueella ei kuitenkaan ole tehty pidätyksiä vaan poliisitutkintaa.

Pidätettyjen henkilöllisyydestä ei ole kerrottu julkisuuteen. Heidän mahdollisista syytteistään ja vangitsemisesta päätetään myöhemmin.  
Viranomaiset ovat Brysselissä etsineet kaupungin metrossa ja lentokentällä tapahtuneisiin terrori-iskuihin mahdollisesti liittyviä henkilöitä. Ainakin kaksi turvakamerakuvista tunnistettua epäiltyä on yhä pakosalla.

Operaatio yhä käynnissä

Brysselissä poliisi jatkaa yhä terrorisminvastaista operaatiota, johon kuusi pidätystä liittyvät. Guardian-lehden mukaan Schaerbeekissä on jatkettu ratsioita. Paikalla on poliisin erikoisjoukkoja ja teitä on suljettu. Myös Jetten ja Brysselin keskustan alueella on jatkettu tutkintaa.

Alueilla on paikalla muun muassa poliisin helikoptereita.  
La Liberte -lehden mukaan Schaerbeekissa armeija on avustanut poliisia operaatiossa.  

0:31

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.