Mainos

Syyttäjä vaatii tuomareiden virkarikosjutussa sakkoja ja varoitusta

Valtionsyyttäjä vaatii virkarikosjutussa syytetylle kahdelle Helsingin käräjäoikeuden osastonjohtajana työskennelleelle tuomarille sakkoja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Käräjäoikeuden entiselle laamannille ja Helsingin säilöönottoyksikön johtajalle vaaditaan varoitusta samalla rikosnimikkeellä.

Syyttäjän mukaan säilöön otettujen ulkomaalaisten eristämistä koskevia ilmoituksia jäi käsittelemättä käräjäoikeudessa vuosien ajan. Erillään säilytettävät olisi pitänyt eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan tuoda käräjäoikeuden istuntoon ja kuulla heitä eristämisen edellytyksistä, mutta näin ei tehty.

Tuomareista syytettynä on eläköitynyt laamanni Eero Takkunen ja yksikön johtajina työskennelleet Jaana Niemitalo ja Jouko Räsänen. Syytteen sai myös Helsingin Metsälän säilöönottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen.

Puolustuksen mukaan syytetyt tuomarit toimivat käräjäoikeuden vakiintuneiden ja laillisten käytäntöjen mukaan. Käytännöt olivat olleet voimassa vuodesta 2002, eikä kukaan kyseenalaistanut niitä ennen kuin eduskunnan oikeusasiamies esitti tulkintansa 2014.

Puolustuksen mukaan käytännöstä ei aiheutunut kenellekään mitään haittaa eikä kukaan ole sellaista edes väittänyt.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.