Mainos

Syyttäjä vaatii Saddamille kuolemantuomiota

Saddam Husseinia ja seitsemää muuta syytetään 148:n shiiasiviilin tappamisesta Dujailin kylässä 1982.

Syyttäjä vaatii Irakin entiselle presidentille Saddam Husseinille ja kolmelle hänen neuvonantajalleen kuolemantuomioita. Oikeudenkäynnin pääsyyttäjä Jaafar al-Mussawi esitti vaatimuksen loppulausuntonsa yhteydessä Bagdadissa.

Mussawi esitti kuolemantuomiota myös Saddamin puoliveljelle Barzan Ibrahim al-Tikritille, entiselle varapresidentille Taha Jassin Ramadanille ja oikeuslaitoksen entiselle pääsyyttäjälle Awad Hamid al-Banderille.

Syyttäjän lausunnossa sanottiin, että Saddam Hussein "keksi" itseensä kohdistuneen salamurhayrityksen, jonka varjolla hänen joukkonsa teloittivat Dujailin kylässä lähes 150 siviiliä. Syyttäjän mukaan murhayrityksestä ei ole todisteita, ja Saddam keksi sen yksinomaan poliittisin motiivein. Lausunnossa sanottiin, että useita uhreista oli ennen teloitusta kidutettu.

Puolustuksen on tarkoitus esittää oma loppulausuntonsa seuraavassa istunnossa 10. heinäkuuta. Kun loppulausunnot on annettu, tuomareiden uskotaan vetäytyvän pohtimaan tuomioita.

Saddam Husseinia ja seitsemää muuta syytetään rikoksista ihmisyyttä vastaan. Kyseisessä oikeudenkäynnissä Saddamin ja hänen neuvonantajiensa syytetään osallistuneen 148 shiiasiviilin joukkomurhaan Dujailin kylässä vuonna 1982.

Oikeudenkäynti alkoi lokakuussa. Tänään pidetty istunto oli oikeudenkäynnin 35:s.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.