Mainos

Syyttäjä: Mies yritti tappaa poliiseja kiväärillä ja haulikolla – syytteet yhdeksästä murhan yrityksestä

Pelkosenniemen kesäkuista ampumatapausta ja piiritystilannetta puidaan Lapin käräjäoikeudessa Rovaniemellä. Noin 30-vuotias mies vastaa liutaan syytteitä.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeustuomiota yhdeksästä murhan yrityksestä, yhdeksästä laittomasta uhkauksesta sekä vaaran aiheuttamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Syyttäjä katsoo, että mies yritti tappaa virkatehtävissä olleita poliiseja ampumalla näitä kohti kaksi laukausta kiväärillä ja kolme haulikolla. Tämä tapahtui pientaloalueella Pelkosenniemellä.

Poliisi oli saanut kesäkuun loppupuolella varhain aamulla hälytystehtävän asuinosoitteeseen laukausten vuoksi. Ennen poliisin saapumista asunnon liepeille mies oli syyttäjän mukaan sanonut poliisille puhelimessa, että ampuu, jos nämä tulevat pihalle.

Kun poliisi saapui asunnon läheisyyteen, mies oli syyttäjän mukaan ampunut laukaukset asunnosta ulospäin tietoisena, että partiot olivat paikalla.

Esimerkiksi kaksi poliiseista oli syyttäjän mukaan ollut talon takapihalla suojakilven takana, kun mies ampui heitä kohti kaksi laukausta ikkunan läpi noin 20 metrin etäisyydeltä. Hauleja osui puihin muutaman metrin päähän poliiseista. Syyttäjän mukaan mies oli voimakkaassa humalassa.

Suurin osa poliiseista oli syyttäjän mukaan parinkymmenen metrin ja osa noin 40 metrin päässä miehestä tämän ampuessa poliiseja kohti asuntonsa sisältä tai lasin tai oven läpi.

Lähitaloja evakuoitiin, veneilijöitä liikkeellä 

Miestä syytetään myös vaaran aiheuttamisesta. Syyttäjä katsoo miehen aiheuttaneen vakavaa vaaraa ampumalla aamun ja aamupäivän aikana asunnostaan noin 11 laukausta. Asunnosta on muutama kymmenen metriä matkaa Kemijokeen, jossa oli tapahtuma-aikaan veneilijöitä. Naapureihin on niin ikään muutamia kymmeniä metrejä. Poliisi evakuoi lähitaloja. 

Lapin poliisi on ennen käräjäkäsittelyä kertonut, että mies on tunnustanut ampuneensa laukauksia mutta sanonut ampuneensa tarkoituksellisesti poliisien ohi.

Tilanne ratkesi lopulta rauhallisesti, eikä kukaan saanut vammoja. Esitutkinnassa ampumisen motiivia ei saatu selvitettyä.

Kaksipäiväinen käräjäkäsittely alkoi eilen. Mies vangittiin kesäkuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.