Mainos

Syyttäjä: Mies vainosi 7-vuotiasta tytärtään – ilmestyi koulun puurojuhlaan ja seuraili kiellosta huolimatta

Syyttäjä vaatii vankeusrangaistusta miehelle, joka syytteiden mukaan vainosi alakouluikäistä tytärtään ja lapsensa äitiä Riihimäellä vuosina 2015 ja 2016.

Mies oli määrätty laajennettuun lähestymiskieltoon Hyvinkään käräjäoikeudessa lokakuussa 2015. Mies oli rikkonut lähestymiskieltoa jo kuukauden kuluttua ilmestymällä 7-vuotiaan lapsensa koulun puurojuhlaan, syyttäjän haastehakemuksesta selviää.

Koululla mies oli seuraillut ja tarkkaillut tytärtään ja äitiä sekä muun muassa ottanut lapsesta valokuvia ja puhunut tämän kanssa.

Seuraavan kerran tyttö törmäsi isäänsä maaliskuussa 2016, kun mies oli tullut puhumaan tytölle ja tämän velipuolelle kaupan pihalla. Kaksikko poistui paikalta kaupan tuulikaappiin, mutta mies jäi tuijottamaan tyttöä ja velipuolta ulkoa tuulikaapin lasin takaa.

Ahdistelu jatkui kesäkuussa 2016 koulun päättäjäisjuhlissa, missä mies jälleen seurasi ja tarkkaili tytärtään ja tämän äitiä sekä otti lapsesta valokuvia. Syyttäjän mukaan mies myös seurasi heitä pyörällä kodin läheisyyteen.

Lisäksi mies oli lähettänyt lapsensa äidille tekstiviestejä lähestymiskiellosta huolimatta. Niissä hän oli uhannut naista oikeudella, jos tämä ei luovuta tytärtään viikoittaisiin tapaamisiin itsensä kanssa.

Syyttäjän mukaan yhteydenpidolla ei ollut asiallista perustetta, sillä vanhempien välisen yhteydenpidon oltiin sovittu tapahtuvan sosiaaliviranomaisten kautta.

Miestä syytetään vainoamisesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdollista vankeusrangaistusta ja sakkoja. Hyvinkään käräjäoikeus antaa ratkaisunsa asiassa kuun loppuun mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.