Syyttäjä: Mies puukotettiin kuoliaaksi 50 euron ja savukkeiden takia Joensuussa – parikymppisille miehille vaaditaan elinkautista murhasta

Syyttäjä vaatii kahdelle parikymppiselle miehelle elinkautisia vankeusrangaistuksia Joensuun Noljakassa viime syyskuussa tapahtuneesta henkirikoksesta. Syyttäjän mukaan kaksikko hyökkäsi miehen kimppuun automaatista nostetun 50 euron ja savukkeiden takia.

Syyttäjän mukaan 20-vuotias mies iski puukolla uhria 11 kertaa eri puolille kehoa. Iskuista yhdeksän vahingoitti uhria, muiden iskujen pysähtyessä esimerkiksi vaatekerroksiin. Samaan aikaan 21-vuotias mies potki uhria päähän ja jalkoihin, jotta tämä ei päässyt pakoon tai voinut suojautua puukoniskuilta, syytteessä sanotaan.

– Koska uhri on tapettu (50 euron ja savukkeiden) anastamiseksi, tekijät ovat seuranneet ja tarkkailleet häntä jo ennen tekoa, ja jo ensimmäiset uhriin kohdistetut puukoniskut ovat olleet kuolettavia, on tappo tehty vakaasti harkiten, syyttäjä katsoo.

Syyttäjän mukaan uhri myös tapettiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, mistä syystä tekoa on pidettävä murhana.

STT ei ole saanut käräjäoikeudelta syytettyjen vastauksia, joista selviäisi, miten he vastaavat syytteeseen.

Hämäyssoitto hätäkeskukseen "leivänleikkaushaaverin" takia

20-vuotiaan syytetyn kahta tuttavaa syytetään jutussa rikoksentekijän suojelemisesta. Syyttäjän mukaan syytetty meni puukotuksen jälkeen kaverinsa luokse ja kertoi tälle tekemästään henkirikoksesta. Kaveri neuvoi syytettyä menemään lähistöllä asuneen toisen miehen luokse, missä tämä voisi hankkiutua eroon puukosta, syytteessä sanotaan.

Syyttäjän mukaan syytetty seurasi tuttavansa neuvoa ja meni asunnolle, missä hän vaihtoi vereentyneet vaatteensa ja jätti puukon asuntoon. Asunnossa asunut mies kätki syytteen mukaan vaatteet ja puukon keittiön kaappiin ja soitti hätäkeskukseen. Tarkoituksena oli saada hämäykseksi ambulanssi paikalle ja selittää, että syytetty oli saanut vamman käteensä leikatessaan leipää. Todellisuudessa vamma oli tullut puukotuksen yhteydessä, syytteessä sanotaan.

Syyttäjä vaatii rikoksentekijän suojelemisesta syytetyille miehille 3–4 kuukauden vankeusrangaistuksia.

Lue myös:

    Uusimmat