Syyttäjä: Miestä ammuttiin kahdesti päähän Kotkassa hiekkakuopalla, kaksikolle vaaditaan elinkautista ja autokuskillekin pitkää vankeutta – "uhri alistettiin niin, ettei uskaltanut paeta"

1:58
25-vuotias mies löytyi surmattuna hiekkakuopasta Kotkassa – näin poliisi kommentoi murhatutkintaa toukokuussa

Syyttäjä vaatii kahdelle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta Kotkassa toukokuussa tapahtuneesta henkirikoksesta. Syyttäjän mukaan syytetyt, 46-vuotias ja 21-vuotias mies, pahoinpitelivät vuonna 1995 syntynyttä miestä ensin nuoremman syytetyn asunnossa.

Asunnolta uhri kuljetettiin Kotkan ja Pyhtään rajalla sijaitsevalle hiekkakuopalle tai hiekkateiden risteysalueelle, missä uhrin pahoinpitelyä jatkettiin ja tätä ammuttiin pistoolilla rintaan ja kahdesti päähän, syytteessä sanotaan.

Syyttäjä katsoo, että henkirikos oli vakaasti harkittu sekä erityisen raaka ja julma. Siitä kertoo syyttäjän mukaan muun muassa se, että kaksikko sopi asunnolta lähtiessään jättävänsä puhelimensa asuntoon. Tarkoitus oli syyttäjän mukaan, ettei heidän käyntiään surmapaikalla voisi jälkeenpäin selvittää.

– Syytetyt ovat tehneet teon ilman uhrin tekoon antamaa syytä, tehneet rikoksen kahdestaan ja kohdistaneet väkivaltaa puolustuskyvyttömään uhriin alistettuaan tämän ennen tappamista jo automatkalle lähdettäessä väkivallalla niin, ettei tämä ole uskaltanut paeta tai tehdä vastarintaa, syytteessä sanotaan.

Autoa kuljettanut nainen avusti syyttäjän mukaan murhassa

Syyttäjä vaatii miehille elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Syyttäjän mukaan nelikymppisen syytetyn dna:ta löytyi surmapaikalta ja parikymppisen syytetyn vaatteista taas löytyi uhrin dna:ta.

Miesten lisäksi jutussa syytettynä on kolmekymppinen nainen, joka syyttäjän mukaan kuljetti kaksikon ja uhrin hiekkakuopalle.

– Nainen on kuljettaessaan ollut tietoinen siitä, että syytetyt tulevat tappamaan uhrin tai ainakin hänen on täytynyt pitää sitä varsin todennäköisenä, syyttäjä katsoo.

Naiselle vaaditaan vähintään kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta avunannosta murhaan.

Kaikki kolme syytettyä kiistävät syytteet. 46-vuotias mies myöntää kuitenkin syyttäjän vaihtoehtoisen syytteen taposta. Asian käsittely alkoi maanantaina Kymenlaakson käräjäoikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja