Kauniaisten henkirikoksen taustalla mustasukkaisuus naisesta – murhaepäilty häiriköi uhriaan kahden vuoden ajan

Kauniaisten murhasta epäilty vangittiin: tältä tekopaikalla näyttää 2:09
Kauniaisten murhasta epäilty piilotteli jonkinlaisen peiton alla vangitsemisoikeudenkäynnissä. Katso videolta, miltä tekopaikalla näyttää.

Kauniaisten henkirikoksen uhri koki pitkäkestoista uhkaa surmaajansa taholta. Uhri haki lähestymiskieltoa 59-vuotiasta tuttavaansa vastaan jo vuosi sitten syyskuun lopussa.

– Uhkailu ja häirintä on jatkunut jo yli vuoden, mies kirjoitti tuolloin lähestymiskieltohakemuksessaan.

Huutelua, auton tuulilasiin kirjoitettuja lappuja, viestejä ja puheluita.

– Uhkaa ajaa autollaan päälleni tai puukottaa ja ampua. Käynyt myös mökilläni väijymässä, mies kuvaili käsin kirjoitetussa hakemuksessaan.

– Parkkipaikalla sanoi minulle suoraan, että hänellä on puukko. On myös kertonut työnantajallensa käyneensä oveni takana tarkoituksenaan puukottaa.

Viime perjantaina pitkään kestänyt uhkailu näyttää päättyneen siihen, että vainoaja viimein toteutti aikeensa. Kuusikymppinen mies kuoli kotipihalleen Kauniaisten Lippajärventiellä.

Haki lähestymiskieltoa vuodeksi

MTV Uutisten tietojen mukaan 59-vuotiaan miehen harjoittaman häirinnän motiivina oli mustasukkaisuus, joka liittyi erääseen molempien miesten tuntemaan naiseen. 

Lähestymiskieltohakemuksessaan uhri pyysi, että 59-vuotias määrätään vuodeksi lähestymiskieltoon häntä ja erästä naista kohtaa. Uhri pyysi oikeutta määräämään, ettei häirikkö saisi lähestyä hänen kotiaan eikä mökkiään.

Hakemuksessa uhri kertoi, että häirintä alkoi hänen kesäkuussa 2021 tekemästään rikosilmoituksesta. Hän nimesi häiriköinnille useita silminäkijöitä ja todistajia, joista yksi oli 59-vuotiaan työnantaja.

Uhri kuitenkin peruutti hakemuksensa, koska kuvitteli päässeensä sovintoon häirikön kanssa.

– Asian istuntokäsittelyssä 10.11.2022 (osapuolten nimet) ovat sopineet, että kumpikaan ei ole yhteydessä toisiinsa tai toisen perheenjäseniin henkilökohtaisesti tai viestintävälineillä tai muuten lähesty toisiaan. Kumpikaan ei myöskään oleskele toisen kodin tai vapaa-ajan asunnon läheisyydessä, oikeuden asiakirjaan on kirjattu.

MTV Uutisten tietojen mukaan uhri haki viimeisenä tekonaan uhri haki apua naapurinsa luota, mutta lyyhistyi tämän ulko-oven viereen. Tekijän paetessa paikalta naapuri soitti hätäkeskukseen.

Lue myös:

    Uusimmat