Syyttäjä: Jari Sillanpään rikokset tapahtuivat alkusyksystä 2017, uhri on alle 16-vuotias lapsi – "Jutussa on vain yksi syytetty"

10:39

Viihdetaiteilija Jari Sillanpää on saanut syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, selviää Helsingin käräjäoikeuden tiedoista.

Syytteen julkisten tietojen mukaan epäillyn hyväksikäytön tekoaika on elokuussa 2017 ja laittoman materiaalin levittämisen syyskuussa 2017. Tekopaikka on Helsinki.

Syytteitä käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa helmikuun lopulla.

Jutun syyttäjä Nina Keskinen ei pysty avaamaan syytteen sisältöä.

– Syytteet nostettiin lokakuussa ja syyttäjän pöydälle pöytäkirja tuli alkuvuodesta. Jutussa on vain yksi vastaaja, Keskinen kertoo MTV Uutisille.

Rikosnimikkeestä voi päätellä, että jutun asianomistaja on alle 16-vuotias lapsi. Syyttäjä ei kerro asianomistajasta mitään.

– Rikosnimikkeen vuoksi tulen vaatimaan jutun suullista käsittelyä yleisön läsnäolematta, Keskinen kertoo.

Takavarikoiduilta laitteilta löytyi viitteitä laittomasta materiaalista

Sillanpää myönsi loppukesästä 2018 Facebookissa, että poliisi kuulusteli häntä, koska hänen kotoaan takavarikoiduilta laitteilta on poliisin mukaan löytynyt viitteitä laittomasta materiaalista. Hän kertoi tuolloin, että hänen tietokoneeltaan on saatu palautettua kuvia ja video, joita Sillanpää kiistää koskaan nähneensä.

Tuolloin Sillanpää sanoi, että kuka tahansa hänen juhliinsa osallistuneista olisi voinut käyttää hänen tietokonettaan.

– En ole pitänyt hallussani lasta loukkaavaa kuvamateriaalia, hän kirjoitti.

Tuolloin Sillanpään asianajaja Riitta Leppiniemi sanoi STT:lle, että miltään Sillanpäältä takavarikoiduilta laitteilta, myöskään tietokoneelta, ei ole löytynyt laitonta materiaalia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja