Syyttäjä: Huonosti kohdeltu intialaismies puursi ravintolassa palkatta

Syyttäjä vaatii Vantaan käräjäoikeudessa neljälle intialaismiehelle tuomiota törkeästä ihmiskaupasta sekä liiketoimintakiellon rikkomisesta.

Syytteen mukaan intialaismies joutui työskentelemään vantaalaisravintolassa palkatta.   

Syytetyt ovat kuuluneet ravintolan johtoon. Syyttäjä vaatii heille ehdotonta vankeusrangaistusta. Lisäksi hän vaatii heille määräaikaisia, useiden vuosien pituisia liiketoimintakieltoja.  

Miesten syytetään erehdyttäneen uhrin tulemaan Intiasta Suomeen työskentelemään. Syytteen mukaan miehet käyttivät hyväkseen kielitaidottoman uhrin riippuvaista asemaa.  

Syyttäjän mukaan yksi miehistä oli sopinut uhrin kanssa, että tälle maksettaisiin palkkaa 1700 euroa kuussa. Uhri ei kuitenkaan ollut Suomessa saanut palkkarahaa käyttöönsä, vaan elänyt ravintolasta saamallaan ruoalla. Yksi syytetyistä oli ilmoittanut uhrille tekaistusta velasta.  

Haastehakemuksen mukaan mies oli tammikuusta 2013 alkaen tehnyt ravintolassa pitkiä työpäiviä viikon jokaisena päivänä. Tekoaikana yli 15 kuukauden aikana hänellä oli ollut yksi vapaapäivä. Hänen liikkumavapauttaan oli syytteen mukaan rajoitettu ja miestä oli muun muassa lyöty, tönitty ja heitetty kengällä.  

Poliisi on kertonut aiemmin, että miehet ovat kiistäneet törkeän ihmiskaupan. Tapaus tuli ilmi, kun uhri palasi Suomeen oltuaan välillä poissa maasta. Hän meni itse poliisin puheille.  

Lue myös:

    Uusimmat