Syyttäjä ei vielä tiedä, valittaako Koskelan murhatuomiosta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut tuominnut Koskelan henkirikoksesta syytetyt kolme poikaa murhasta pitkiin vankeusrangaistuksiin 3:35
Videolla toimittaja Tiia Palmén kertoo, miksi oikeus piti tekoa murhana, ja miten tuomitut pojat ovat tekoonsa jälkikäteen suhtautuneet.

Syyttäjä ei vielä tiedä, aikooko se valittaa Koskelan murhan käräjätuomiosta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tänään kolme tekoaikaan 16-vuotiasta poikaa syyttäjän vaatimuksen mukaisesti murhasta. Syyttäjä oli kuitenkin vaatinut heille pidempiä vankeustuomioita kuin mitä käräjäoikeus määräsi.

Syyttäjä oli vaatinut Koskelan murhasta tuomituille 12 vuoden, 11 vuoden sekä yhdeksän ja puolen vuoden vankeusrangaistuksia.

Syyttäjä ei vielä tiedä, aikooko valittaa käräjätuomiosta. Toinen jutun syyttäjistä, aluesyyttäjä Satu Pomoell sanoo, että syyttäjäpuoli tutustuu tuomioon rauhassa ennen kuin päätöstä mahdollisesta valituksesta tehdään.

–  Syyksilukemiseen olemme hyvin tyytyväisiä, kaikki vastaajat tuomittiin pääosin siitä, mitä olimme vaatineetkin. Vaadittujen rangaistusten ja tuomittujen rangaistusten välillä on vähän heittoa, ja sitä täytyy nyt ihan rauhassa katsoa, Pomoell kertoi.

–  Ihan vastaavia tekoja ei ole Suomessa ollut, johon voitaisiin peilata tätä, että mikä oikeudenmukainen rangaistus on ollut. Joudumme pohtimaan tätä ajan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat