Mainos

Syyttäjä: Aarnio-jutun tiivistystä väännettiin yötä myöten

2:25

Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutussa käsitellään tänään syyttäjien loppulausuntoa. Syyttäjä Pihla Keto-Huovinen kertoi istuntotauolla, että tiivistystä väännettiin yötä myöten.

Aamupäivällä Keto-Huovinen pureutui Aarnion rikoskumppaneiksi epäiltyjen Malmin naisen ja entisen United Brotherhood -pomon esitutkintakertomuksiin. Molemmat ovat pyörtäneet puheensa oikeudessa.

Malmin naisen esitutkintakertomus kytki Aarnion suoraan huumekauppaan, ja UB-pomo kertoi muun muassa toimeksiannosta toimittaa Aarnion käskystä puhelin Turun UB:n kerhotilojen alle.  

Syyttäjän mukaan puhelin toimitettiin kerhotilojen alle lavastustarkoituksessa ja Aarnio pyrki sotkemaan tutkintaa myös seurantalaiteyhtiö Trevocilta pyytämällään laitteistolla, joka manipuloi puhelinten imei-koodeja.

"Niin yksityiskohtaista kertomusta on mahdoton sepittää"

Syyttäjän riesaksi Aarnio-oikeudenkäynnin aikana selvisi, että Malmin nainen on saanut häntä kuulustelleelta poliisilta muun muassa skootterin ja rahaa. Syyttäjän mukaan Malmin nainen nimesi Aarnion jo kiinnioloaikana ja sai edut vasta vapauduttuaan.  

- Niin yksityiskohtaista kertomusta on mahdotonta sepittää, Keto-Huovinen sanoi esitutkintakertomuksesta.

Syyttäjän näytön kannalta keskeistä on se, ovatko niin sanotun Pasilan miehen puhelimet olleet Aarniolla vai eivät. Puolustuksen mukaan koko Pasilan miestä ei ole olemassa ja puhelimet ovat olleet Helsingin huumepoliisin yhteyspuhelimia tiedottajiin.

Aarnio kuvaili istuntotauolla syyttäjien versiota lennokkaaksi, mutta ei halunnut ottaa tarkemmin kantaa väitteisiin ennen huomista puolustuksen loppulausuntoa. Hän kiistää kaikki syytteet.  

Syyttäjä vaatii Aarniolle 13 vuoden vankeusrangaistusta törkeistä huumausaine- ja virkarikoksista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.