Mainos

Jari Aarniota kuullaan tänään hovioikeudessa – pöydällä Pasilan miehen puhelimet

Aarnio-oikeudenkäynti jatkuu tänään Helsingin hovioikeudessa, missä kuultavana on Jari Aarnio itse. Käsiteltävinä asioina ovat Pasilan miehen puhelimet sekä tuore lisätutkinta poliisilaitoksen kulkutagista.

Syyttäjien mukaan kulkutagit liittävät Aarnion yhä vankemmin Pasilan miehen puhelinten käyttäjäksi. Puolustus sen sijaan on lytännyt tämän näkemyksen. Sen mukaan uusi tutkinta kulkutagista ei anna tietoa Aarnion liikkeistä, koska tagi ei ole kenenkään yksityinen ja sitä on vain säilytetty Aarnion huoneessa. Samassa nipussa olevalla avaimella on puolustuksen mukaan päässyt kulkemaan muun muassa teknisiin tiloihin.

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio tuomittiin käräjillä kymmenen vuoden vankeuteen muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista. Aarnio vaatii hovissa kaikkien syytteidensä hylkäämistä.

Aarnio kiistää pitäneensä Pasilan miehen puhelimia

Käräjäoikeuden mukaan Aarnio on ollut noin 800 kilon huumeet Suomeen junaillut Pasilan mies, joka piti puhelimilla yhteyttä rikoskumppaneihin.

Jutussa olivat yhtenä keskeisenä syyttäjän todisteena niin sanotun Pasilan miehen puhelimet, jotka osuivat huomattavan hyvin yksiin Aarnion liikkeiden kanssa. Puhelimilla oltiin yhteydessä rikollisiin.

Aarnio on kiistänyt, että puhelimet olisivat olleet hänen hallussaan. Aarnion mukaan puhelimet olivat Helsingin huumepoliisin yhteyspuhelimia, joilla olisi pidetty yhteyttä tietolähteisiin.

Käräjäoikeus ei pitänyt selitystä uskottavana. Televalvontatietojen perusteella näyttö oli oikeuden mukaan hyvin selvä.

Puolustus totesi aiemmin syksyllä hovioikeudessa, että esimerkiksi teletiedoista ei voida päätellä viestittelyn sisältöä pelkkien ajallisten yhteyksien perusteella. Syyttäjät ovat puolustuksen mukaan myös rajanneet teletiedot tarkoitushakuisesti, vaikka yhteydenpito tietolähteisiin on puolustuksen mukaan ollut jatkuvaa.

Aarniota on tämänhetkisen suunnitelman mukaan tarkoitus kuulla vielä torstaina yksin ja perjantaina yhdessä United Brotherhoodin ex-pomon Keijo Vilhusen kanssa. Hovioikeuden mukaan suunnitelmaan voi kuitenkin tulla muutoksia, kun selviää, kuinka paljon aikaa kuulemisiin todellisuudessa menee aikaa.

Kolmen vuoden Trevoc-tuomio lainvoimainen

Huume- ja virkarikosjutun lisäksi Aarnio on tuomittu hovioikeudessa kolmeksi vuodeksi vankeuteen seurantalaiteyhtiö Trevocin haarasta. Tuomio on lainvoimainen.

Tuomion mukaan Aarniolla oli kaksoisrooli Trevocissa ja sen laitteita ostaneessa Helsingin poliisissa. Oikeus piti yhtiön omistusjärjestelyjä salattuina ja totesi, että mukana oli United Brotherhoodin Vilhunen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja