Mainos

Ex-jengipomo Vilhunen: Sain Aarniolta toimeksiantoja ja pidin puhelimella yhteyttä vain häneen

United Brotherhoodin entinen johtohahmo Keijo Vilhunen kertoo hovioikeudelle, että hän on tietääkseen pitänyt prepaid-puhelimilla yhteyttä vain huumepoliisin entiseen päällikköön Jari Aarnioon. Erikseen kysyttäessä hän vastaa, että ei voi tietenkään olla täysin varma asiasta.

Tärkein kiista syyttäjän ja Aarnion välillä oikeudenkäynnissä on siinä, ovatko useat oikeudenkäyntiaineistossa mainitut puhelimet olleet satojen kilojen huumekauppaa pyörittäneen Pasilan miehen väline rikosten masinointiin vai Helsingin huumepoliisin yhteisiä puhelimia tietolähteisiin. Syyttäjän mukaan puhelimet ovat olleet alati Aarnion hallussa, minkä huumepoliisin ex-päällikkö kiistää.

Käytännössä Vilhusen hovioikeudelle antama selvitys puhelimista ja tapaamisista on sama kuin esitutkintakertomuksessa. Vilhusen mukaan vastapuoli kuittasi viestit muun muassa koodisanoilla hiljanen ja vanhainkoti. Vilhunen ei ole kiistänyt yhteydenpitoa myöskään käräjillä.

Esitutkintakertomuksessaan Vilhunen kertoo myös, että on saanut Aarniolta erilaisia toimeksiantoja. Yksi näistä oli toimittaa puhelin Turun United Brotherhoodin kerhotilojen alle. Käräjäoikeus piti puhelintoimitusta yrityksenä lavastaa UB:n rivijäsen Pasilan mieheksi.

Vilhunen on itse sanonut, että ei ole tiennyt toimeksiantojen tarkoituksesta.

Esitutkinnan loppuvaiheessa kerrotun jälkeen Vilhusen versio tapahtumista on vaihdellut. Esimerkiksi käräjävaiheessa hän piti omaa kertomustaan Aarnion toimeksiannoista sepitteenä.

Oikeudenkäynnissä siirryttiin tapaamis- ja viestittelykeskustelun jälkeen salaiseen osioon, jonne yleisölle ei ole pääsyä. Istunnon julkinen osio jatkuu myöhemmin.

Vilhunen tuomittiin käräjillä kymmenen vuoden vankeuteen Jari Aarnion rikoskumppanina törkeistä huumerikoksista, todistusaineiston vääristelemisestä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Vilhunen ja Aarnio kiistävät syyllistyneensä rikoksiin ja vaativat muutosta tuomioon hovioikeudessa.

2:02

2:20

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.