Mainos

Syysmyrskyt keinuttavat ruotsinlaivoja – matkustajille jaettu oksennuspusseja

Viikonloppuna Ruotsia ja Tanskaa riepotellut Gorm-myrsky tuntui myös ruotsinlaivoilla, mutta ei kuitenkaan tavallista syyskeliä pahemmin. Esimerkiksi Tallink Siljan laivoilla on tällaisiin tilanteisiin tietyt käytännöt.

– Oksennuspussien jakaminen matkustajille on laivoilla aivan normaalia syystuulien aikaan. Samoin kansille meneville oville asetetaan kyltit, jotka varoittavat kovista tuulista ja kehottavat matkustajia pysymään sisätiloissa, kertoo viestintäpäällikkö Marika Nöjd Tallink Siljalta.

Mikäli tuulet ovat todella voimakkaita laivoilla, varaudutaan heiluntaan muun muassa sulkemalla hissit, kelmuttamalla taxfree-myymälöiden tuotteita hyllyyn sekä perumalla keskiyön viihdenumerot esiintyjien turvallisuuden vuoksi. Kuluneena viikonloppuna näihin toimenpiteisiin ei kuitenkaan tarvinnut ryhtyä.

Viking Linelta arvioidaan, että kulunut syksy on toistaiseksi ollut melko rauhallinen myrskytuulien suhteen.

– Viikonloppuna yksi laiva oli myöhässä kovan tuulen vuoksi, kun kapteeni joutui hiljentämään vauhtia melko paljon, kertoo tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström.

MTV Uutisten meteorologin Liisa Rintaniemen mukaan Gorm-myrsky saapui Suomeen maanantaina. Myrskyn myötä Itämerelle odotetaan jopa nelimetrisiä aaltoja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.