Syysloma lähestyy ja etelään puhaltaa lämpimämpää ilmaa! – Pekka Pouta kuitenkin toppuuttelee: "Kerran tai kahdesti päivässä tulee sadealue"

Tällä viikolla sää on keskimääräistä kylmempi ja sateisempi. Viileämmät syyspäivät hellittävät ensi viikolla hieman, kun syyslomat alkavat monilla paikkakunnilla.

Säätyyppi muuttuu viikonlopun jälkeen selvästi, kun lounaisvirtaukset alkavat puhaltaa lämpimämpää ilmaa etelään ja rannikkoalueille. Mukana tulee myös voimakkaita sadealueita, kertoo MTV:n meteorologi Pekka Pouta.

– Keskimääräinen lämpötila etelässä ja rannikoilla on lähellä kymmentä astetta. Se ei ole kuitenkaan aurinkoisen lämpöistä, vaan sellaista tuulisen lämpöistä, Pouta sanoo.

Matalapaineen reitillä oleminen pitää huolen siitä, että tulee myös päiviä, jolloin sateet iskevät rankkana.

Pohjoiseen mentäessä talvirenkaiden käyttäminen ei ole hätävarjelun liioittelua, sillä Pohjois-Lappiin on ennustettavissa pakkasia myös päiväsaikaan. Siellä sateet tulevat taivaalta lumena. Etelä-Lappiinkin on odotettavissa yöpakkasia.

Lämpimämpi ilmamassa parkkeeraa Baltian ylle

Pouta muistuttaa, että säätyyppi tuo mukanaan isoa vaihtelevuutta kylmän ja lämpimän välillä.

– Kerran tai kahdesti päivässä lounaasta tulee tosin jokin sadealue, joten kylmä ei ehdi valahtaa.

Suomalaisten harmiksi keskimääräistä lämpimämpi ilmamassa jämähtää ensi viikolla Baltian ja Valko-Venäjän holleille, eikä pääse aivan yltämään eteläiseen Suomeen asti.

Katso viiden vuorokauden ennuste 102:lle paikkakunnalle!

​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat