Pekka Pouta täräyttää: Täällä lunta tupruttaa jopa viisi senttiä – "Harvinaisen talvinen alkuviikko"

Osassa Suomea kannattaa jo vaihtaa talvirenkaat alle – Pekka Pouta esittelee vetiset ja lumiset sääkartat 2:56
Yöpakkasia voi tulevalla viikolla esiintyä koko maassa.

Keskimääräistä kylmempi sää jatkuu Suomen yllä vielä tälläkin viikolla. MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo, että öisin pakkasta voi esiintyä koko maassa ja huomenna osassa maata saadaan myös lunta. Aamuisin autoilijoiden tulee varoa liukkaita tienpintoja.

Tämän päivän aikana koko maassa tulee paikoitellen vesisateita. Suomen itärajalla ja Pohjois-Lapissa sateet voivat tulla maahan räntänä.

Pohjoiseen jopa viisi senttiä lunta!

Huomenna iltapäivällä suuri lumisadealue työntyy Lappiin. Runsaimmat sadekertymät nähdään Kainuun itäosissa, Koillismaalla sekä Itä-Lapissa. Näillä alueilla lunta kertyy noin viisi senttimetriä. Myös Länsi-Lappiin on odotettavissa hieman lunta.

Etelä-Suomessa sateet tulevat huomenna vetenä.

– Jos on vähänkin selkeää yötä, sitten tienpinnat ovat pakkasella ja aamulla saattaa olla liukasta. Tämä on harvinaisen talvinen alkuviikko, kertoo Pouta.

Loppuviikosta lämpimämpi

Loppuviikkoa kohden sää lämpenee hiljalleen pohjoisvirran heikentyessä ja koko maahan saapuu vuoden aikaan nähden keskimääräisemmät lämpötilat.

– Sunnuntaina näyttäisi, että alkaisi tulla voimakkaampia sadealueita ja ne nostavat lämmön koko maahan, Pouta toteaa.

Pouta kertookin, että ainoastaan Lapissa voi olla tarpeellista vaihtaa talvirenkaat alle, mikäli onnistuu välttämään alkuviikon aamujen liukkaita teitä.  

Lue myös:

    Uusimmat