Mainos

Syyrian hallitus iski jälleen Itä-Ghoutaan – avustussaattue poistui, ainakin yhdeksän kuoli

Syyrian hallitus jatkoi tänään hyökkäystään saarrettuun Itä-Ghoutaan kansainvälisistä vastalauseista huolimatta. Sotaa tarkkailevan Syrian Observatory of Human Rights -järjestön mukaan ainakin yhdeksän ihmistä kuoli tämän aamun ilmapommituksissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Hallituksen ilmaiskujen lisäksi myös maajoukot ovat edenneet alueella ja hallitsevat nyt järjestön mukaan noin 40 prosenttia alueesta.

Osa Itä-Ghoutaan eilen saapuneen 46 rekan muodostaman avustussaattueen tuomista lääkkeistä jäi toimittamatta perille, kun saattue joutui poistumaan alueelta raskaiden pommitusten takia.

YK:n ihmisoikeusneuvosto määräsi eilen uusimman tutkimuksen Itä-Ghoutan taisteluista. Neuvosto tuomitsi summittaisen raskaan aseistuksen käytön siviilejä vastaan. Itä-Ghoutassa epäillään myös käytetyn kemiallisia aseita nykyisen hyökkäyksen aikana.

Itä-Ghoutassa on kuollut lähes 800 siviiliä sen jälkeen, kun hallitus aloitti iskut alueelle vajaa kuukausi sitten.

Syyrian hallituksen liittolainen Venäjä julisti viime viikolla Itä-Ghoutaan viiden tunnin päivittäisen ”humanitaarisen tulitauon”, jotta siviilit voisivat paeta alueelta. Siviilien ei kuitenkaan tiedetä poistuneen alueelta ja tulitaukoa ei ole aina kunnioitettu.

Itä-Ghouta on viimeinen merkittävä kapinallisten hallussa oleva alue Syyrian pääkaupungin Damaskoksen lähellä. Hallituksen joukot ovat piirittäneet aluetta vuodesta 2013 lähtien. Itä-Ghoutassa on noin 400 000 asukasta. Heillä on ollut huutava pula ruuasta ja lääkkeistä jo ennen nykyisen hyökkäyksen alkua.

Seitsemän vuotta kestänyt Syyrian sisällisota ei ole laantunut useista kansainvälisistä neuvotteluyrityksistä huolimatta. Seuraavan kerran neuvotteluita on määrä käydä ensi viikolla Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa, jossa hallitusta tukevien Venäjän ja Iranin sekä kapinallisia tukevan Turkin ulkoministerit tapaavat.

Lähde: Afp

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja