Mainos

Syyrian Aleppon raskaat pommitukset jatkuvat

Syyriassa Aleppon kaupungin raskaat pommitukset jatkuvat. Venäjän ja Syyrian hallituksen koneet ovat jatkaneet yöllä kapinallisten hallussa olevien alueiden moukarointia.  

Eilisissä pommituksissa kuoli ainakin 47 ihmistä, raportoi Syyrian tilannetta tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights. Uhrimäärän uskotaan nousevan, sillä kokonaisia taloja on tuhoutunut.  Tuoreimpien tietojen mukaan tänään olisi saanut surmansa ainakin 25 ihmistä. 

Syyrian armeija ilmoitti torstaina, että se aloittaa operaation Aleppon kapinallisosien valtaamiseksi. Kaupungin itäosassa sijaitsevilla kapinallisalueilla arvioidaan olevan saarroksissa noin 250 000 ihmistä. Hallituksen joukot ovat piirittäneet alueita miltei keskeytyksettä heinäkuun puolivälistä asti.  

YK:n lastenavun järjestö Unicef kertoo nettisivullaan, että lähes kaksi miljoonaa aleppolaista on jäänyt vaille vesijohtovettä. Hyökkäykset vaurioittivat itäosiin vettä toimittavaa pumppaamoa. Koska sitä ei päästy korjaamaan, vastatoimena myös länsiosiin vettä toimittava pumppausasema on suljettu. Tämäkin asema sijaitsee Aleppon itäosassa. Itäosan asukkaiden tilanne on huonompi, sillä siellä johtovedelle ainoa vaihtoehto on Unicefin mukaan likainen lähdevesi

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja