Mainos

Aleppon evakuointi on keskeytynyt – jatko hämärän peitossa

Syyriassa siviilien ja kapinallisten evakuoinnin Itä-Alepposta ovat pysähdyksissä, ja operaation jatko on hämärän peitossa. Asiasta ilmoittaa Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC) uutiskanava CNN:n mukaan.

ICRC:n henkilökunta, Syyrian Punaisen Puolikuun työntekijät sekä Maailman terveysjärjestön WHO:n työntekijät on määrätty lähtemään Aleppon itäosista.

BBC kertoo, että evakuoinnit ovat Syyrian hallinnon mukaan keskeytyksissä, koska kapinalliset eivät ole noudattaneet sopimusta piirityksen poistamisesta kahden hallituksen puolella olevien kylän ympäriltä.

Syyrian valtiollisen television mukaan "terroristiryhmät ovat loukanneet sopimusta ja yrittäneet salakuljettaa raskasta aseistusta ja panttivankeja Itä-Alepposta".

Syyrian sotaa seuraavan The Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan evakuointien keskeyttäminen Itä-Alepposta näyttäisi kytkeytyvän juuri kapinallisten piirittämään kahteen kylään.

Arviolta 6 000 siviiliä ja kapinallista on lähtenyt Aleppon itäosista eilisen jälkeen, kun hallituksen joukot olivat vallanneet kaupungin. YK arvioi, että kaupungissa on yhä loukussa noin 50 000 ihmistä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.