Mainos

Syyrialaisten hätä kärjistyy: "Kissoja ja koiria syödään nälkään"

Syyrialaisten tilanne yli kaksi vuotta jatkuneessa sisällissodassa käy yhä tukalammaksi. Tappamisen, pommien ja luotien lisäksi siviilit kärsivät nälänhädästä.

Suomessa tänään vieraillut Syyrian kansallisen koalition edustajan Mazin Albalkhin mukaan syyrialaiset eivät pysy hengissä enää pitkään.

Albalkhin mukaan hänen Syyriassa vielä olevat ystävänsä kertovat, että nälänhätä on jo niin paha, että ihmiset ovat joutuneet kajoamaan omiin kotieläimiinsä.

– Erittäin koulutettu ystäväni lähetti minulle valokuvan, jossa hän söi omaa koiraansa. Hän kertoi, että muuta ei enää ole ja hänen oli syötettävä perheensä jotenkin. Kyseessä ovat ihmiset, joilla on useita yliopistotutkintoja ja nyt he joutuvat syömään kissoja! He ovat hädässä eivätkä jaksa vuotta enempää. Jopa puiden lehdet on jo syöty, Albalkhin kertoo.

Syyrian oppositiota edustava Albalkhin on hyvin pettynyt EU:n, YK:n ja muiden länsimaiden voimattomuuteen Syyrian tapahtumien edessä.

Hän halusi kertoa kotieläinesimerkin MTV Uutisille, koska hänestä tuntuu, että länsimaat välittävät eläinten oikeuksista enemmän kuin syyrialaisten ihmisten oikeuksista.

Geneven rauhanneuvotteluista on Albalkhin mukaan apua vasta, kun presidentti Bashar al-Assad astuu syrjään. Albalkhin toivoisi oppositiolle sotilaallista tukea YK:lta tai sotilasliitto Natolta.

– Al-Assadin rikokset kuuluvat kansainvälisen rikostuomioistuimen käsiteltäväksi, sanoo Albalkh.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.