Mainos

Syyria-mielenosoituksessa uskottiin: "Kemiallisia aseita on käytetty"

16:23

Eduskuntatalon edustalla Helsingissä on järjestetty tänään rauhanomainen mielenilmaus Syyrian sodan vuoksi.

- Täällä on paikalla muutamia kymmeniä, alle sata ihmistä. Heistä suurin osa on joko syyrialaisia tai sitten henkilöitä, joilla on juuret Syyriassa, kuvailee MTV3 Uutisten ulkomaantoimittaja Aino Huilaja paikan päältä.

Rauhanomaisessa mielenilmauksessa on kannateltu Syyrian lippuja ja pyydetty maailmaa ryhtymään toimiin tilanteessa, jossa Syyriassa käytetään kemiallisia aseita.

- Syyrian tilanne on hyvin sekava tällä hetkellä, siellä on niin monta tekijää taistelemassa omista eduistaan. Nyt ei ole enää sellaista kotimaata, minne voisi palata, pohtii vuonna 1989 Suomeen Syyriasta muuttanut mies.

- Täällä uskotaan, että Assadin hallinto käyttää kemiallisia aseita siviileitä vastaan. Lisäksi mielenilmaukseen osallistujista varmasti jokainen on sitä mieltä, nykyinen hallitsija Bashar al-Assad pitää saada pois valtaistuimeltaan, jatkaa Huilaja.

- Luulen, että jos Syyrian hallitus ei olisi käyttänyt kemiallisia aseita, se olisi saman tien päästänyt YK:n tarkkailijat alueelle näyttääkseen, että he eivät ole käyttäneet kemiallisia aseita. Mutta kun kemiallisia aseita on käytetty, hallitus ei tule antamaan lupaa mennä alueelle, jatkaa Syyriasta Suomeen muuttanut mielenosoittaja.

Mielenilmaus kutsuttiin koolle ainakin Facebookissa.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.