Syyllisyys painaa Jukka Puotilaa: En muista mitään esikoiseni ensimmäisistä vuosista

Yksityisyyttään varjeleva näyttelijä avautuu perhe-elämästään uudessa elämäkertakirjassaan.

Tänä iltana Jukka Puotila -elämäkerta (Wsoy) julkaistaan huomenna torstaina. Taina Westin kirjoittamassa teoksessa käydään läpi Puotilan elämää aina lapsuudesta näihin päiviin saakka.

Vuosikymmeniä suomalaisten suosikkinäyttelijän viittaa kantanut Puotila on ollut vaitonainen yksityiselämästään, mutta elämäkerrassaan hän kertoo yksityiskohtia elämästään Anneli-vaimonsa ja kolmen poikansa kanssa.

Annelin ja Jukan ensi tapaaminen tapahtui baarissa, jossa molemmat olivat omien kavereidensa kanssa. Jukka sanoo panneensa kauniin nuoren naisen heti merkille ja päättäneensä alkaa tehdä tuttavuutta. Jukka puhui, ja Anneli pääosin kuunteli.



Jukan mukaan se oli rakkautta ensi silmäyksellä, mutta Annelilla kesti hieman kauemmin ihastua. Puhelinnumerot kuitenkin vaihdettiin ja Anneli soitti Jukalle hyvän joulun toivotukset.

– Se oli merkki Jukalle, että tuon naisen kanssa hän menisi naimisiin, perustaisi perheen ja olisi yhdessä loppuelämän.

Jukka ja Anneli avioituivat puolentoista vuoden seurustelun jälkeen. He ovat olleet yhdessä 34 vuotta.

– Voi olla, että Anneli on jossain vaiheessa miettinyt eroakin. Kun aloimme olla yhdessä, hän ei kuvitellut, että elämä kanssani olisi tällaista. En kuvitellut kyllä minäkään. En osannut silloin edes haaveilla siitä, mitä myöhemmin tapahtuisi.


Kirjassa kerrotaan, että perhe on Puotilalle yhtä aikaa sekä kipeä että ihana asia. Syyllisyyttä hän kantaa siitä, ettei ollut kotona tarpeeksi lasten ollessa pieniä.


Aleksi syntyi vuonna 1984, Juha vuonna 1989 ja Ville vuonna 1993 samoihin aikoihin kuin Jukka alkoi uupua.

Syyllisyys iskee varsinkin silloin, kun Jukka katsoo, kuinka vanhin poika Aleksi on lastensa kanssa.

– Mitä minä muistan siitä vaiheesta, kun Aleksi oli kolme? En mitään. Itse asiassa en muista juuri lainkaan Aleksin kymmentä ensimmäistä vuotta.



Vaikka Puotila sanookin eläneensä pitkään vastakarvaan perheensä kanssa, hän kuvailee perhettään silti arvokkaimmaksi ja tärkeimmäksi asiaksi elämässään.

– Minulla on ollut hieno ja pitkä liitto naisen kanssa, jota edelleen rakastan hyvin paljon. Meillä on lasten suhteen yhteinen historia, jota ei voisi jakaa kenenkään muun kanssa, eikä tämä ihminen katoa minulta.

– Olin niin täynnä itseäni, että saatoin unohtaa yhteisen elämän. Nyt haluan pitää kiinni Annelista, joka on jaksanut kannatella perhettä ja koko systeemiä. Minulla nousevat voimakkaat tunteet pintaan, kun ajattelen Annelia ja niitä vuosia, joiden aikana se yksin huolehti lapsista.

 

– Ymmärrän hyvin, jos Annelia vielä nykyäänkin suoraan sanoen vituttaa tämä herra välillä. 


Kursivoinnit ovat lainauksia Tänä iltana Jukka Puotila -kirjasta, joka julkaistaan 18. helmikuuta.


Puotila vieraili keskiviikkoaamuna MTV:n Huomenta Suomessa. Katso haastattelu alla!

Jukka Puotila 25:18

Lue myös:

    Uusimmat