Mutaatio geenissä vähensi makeanhimoa hiirissä ja ihmisissä.
Niin sanottu makeanhimo voi olla ihmisellä geeneissä, kertoo NY Post. Gastroenterology-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan geenin toiminta tai toimimattomuus voi sekä lisätä että vähentää sakkaroosin syömisintoa että persoutta makealle.
Sakkaroosi on niin sanottua tavallista sokeria, jota voisi löytyä kodin sokeriastiasta.
– Voisiko geneettinen "vika" olla avainasemassa, kun halutaan estää ihmisiä himoitsemasta sokerisia herkkuja, tutkijat pohtivat tiedotteessaan.
Lue myös: Makeutusaineita vai sokeria? Lihavuustutkijalla selkeä kanta: "En ymmärrä, miksei niitä ole laitettu pannaan"
Mutaatio geenissä vaikutti sokerinhimoon
Tutkijoiden mukaan geenien vaikutus tietynlaisten sokerien sulattamiseen voi vaikuttaa siihen, miten paljon ihminen pitää makeasta. Kyseinen SI-geeni pilkkoo sakkaroosia ja maltoosia ohutsuolessa imeytymistä varten.
