Mainos

Sytyttimellä pelotellut aiheutti myös kalapuikkokohun

Aseen näköisellä sytyttimellä oppilaita osoitellut poika on sama, joka nousi kaksi viikkoa sitten julkisuuteen koulun ruokalassa alkaneesta kalapalakiistasta. Poliisi vahvistaa, että kyse on samasta nuoresta.

Kiista sai alkunsa, kun poika otti lautaselleen liian monta kalapalaa. Tilanne kärjistyi kuitenkin päivän kuluessa niin pahaksi, että koululle kutsuttiin poliisit.

Vantaankosken koulu jouduttiin tänään evakuoimaan, kun pojan luultiin osoittelevan muita käsiaseella.Oppitunnit keskeytyivät keskusradion kuulutukseen. Kaikkien oppilaiden käskettiin siirtyä välittömästi ulos, mutta syytä käskyyn ei kerrottu.

14-vuotiaat oppilaat Heidi Heikkilä, Janina Ristolainen ja Niko Laine siirtyivät opettajien johdolla ulos tietämättä, mistä oli kysymys.

Hetkeä aiemmin yksi koulun oppilaista oli osoitellut käytävällä muita nuoria käsiaseen näköisellä esineellä. Aseeksi luultu esine paljastui kuitenkin myöhemmin käsiaseen muotoiseksi tupakansytyttimeksi.

Paikalle kutsutut poliisit ottivat kiinni sytyttimellä osoitelleen nuoren ja varmistivat, ettei todellista vaaraa ollut.

Laine kertoo kuulleensa ase-epäilystä vasta siinä vaiheessa, kun väärinkäsitys oli paljastunut. Joku koulun henkilökunnasta tuli kertomaan ulkona odottaville oppilaille, että evakuointi oli tehty aseeksi luullun sytyttimen vuoksi.

Oppilaat saivat tietoa netistä

Heikkilä ja Ristolainen puolestaan eivät kuulleet asiasta opettajilta vielä siinäkään vaiheessa, kun heille kerrottiin, että kouluun palaaminen oli turvallista. Heistä tuntui ikävältä, ettei heille kerrottu, mitä oli meneillään.

Nuorten keskuudessa liikkui opettajien vaitonaisuudesta huolimatta tietoa ja huhuja tapahtumista muun muassa siksi, että osa oppilaista seurasi kännykällä uutisia internetistä.

Laine kertoo myös nähneensä poliiseja siirtyessään luokasta pihaan. Se sai hänet miettimään, että koululla oli ehkä tapahtunut jotain vakavaa.

Väärinkäsityksen selvittyä koulupäivä pääsi pian jatkumaan normaalisti, ja tunnelma koululla oli iltapäivällä jo rauhallinen.

Asemiehestä kuulleita pelotti

Yläkoulun 13-vuotiaat oppilaat Sini Siikanen ja Janita Koski olivat välikohtauksen alkaessa liikuntasalissa alakoulun rakennuksessa. He eivät siksi kuulleet keskusradiokuulutusta. Sen sijaan heille sanottiin, että heidän pitäisi pysyä salissa, sillä koulun pihassa oli nähty mies aseen kanssa.

Samaan saliin tuotiin turvaan myös alakoulun oppilaat. He vaikuttivat Siikasen ja Kosken mielestä rauhallisilta eivätkä tuntuneet tietävän, mistä oli kysymys.

Siikanen kertoo, että ajatus asemiehestä tuntui epätodelliselta ja pelottavalta.

-Rupesin itkemään kun kuulin siitä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.