Syövän selättäneen Roxette-laulajan terveys petti jälleen – ”Marie ei jaksa enää”

Roxetten laulaja Marie Fredriksson ei jatka kiertuelämää enää terveyssyistä johtuen. Fredriksson on aiemmin taistellut syöpää vastaan ja häneltä on leikattu pahalaatuinen aivokasvain.

Ruotsalainen menestysbändi Roxette ilmoitti maanantaina peruvansa 30-vuotiskiertueensa. Laulaja Marie Fredrikssonin, 57, lääkäri oli ohjeistanut tähteä pidättäytymään kiertueesta terveyssyistä.

Marie Fredriksson ja Per Gessle, 57, ovat soittaneet yhdessä Roxettessa vuodesta 1986. Ruotsalaisen menestysbändin oli tarkoitus aloittaa kesällä Roxetten 30-vuotiskiertue, mutta nyt kirtue on peruttu.

Peruminen johtuu Fredrikssonin terveyssyistä. Yhtye ilmoitti kiertueen perumisesta muun muassa Facebook-sivuillaan. Samassa viestissä Fredriksson kiittää faneja ja kertoo olevansa onnellinen kaikista kiertueista, jotka on saanut bändin kanssa tehdä.

– Olen erityisen ylpeä ja kiitollinen siitä, että pystyin palaamaan kiertue-elämään vuonna 2009 vakavan sairauteni jälkeen ja olen voinut viedä Roxetten maailman ympäri vielä muutaman kerran, Fredriksson kirjoittaa.

– Valitettavasti nyt kiertueeni on kierretty.

Tiedotteesta ei käy ilmi, minkä sairauden kanssa Fredriksson kamppailee, mutta aiemmin vahvaääninen tähti on taistellut syöpää vastaan.

– Marie ei jaksa enää kiertueita, kommentoi Roxetten manageri Marie Dimberg Expressenille.

Dimberg sanoo, että Roxetten esiintymiset on tällä erää nähty, mutta että koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.

– Tämä on nyt vallitseva päätös. Per on aina sanonut, että Roxette kiertää ja esiintyy niin kauan, kun Marie jaksaa.

Fredriksson sairastui vaikeasti 2000-luvun alkupuolella. Häneltä leikattiin pahalaatuinen aivokasvain vuonna 2002.

Tuolloin hänelle annettiin elinaikaa noin vuosi.

Leikkaus onnistui, mutta kuukausien kemoterapia ja sädehoito jättivät naisen heikoksi. Hänen toinen silmänsä sokeutui kokonaan eikä hän kyennyt lukemaan.

Kortisoni turvotti laulajan kasvoja ja kehoa.

– En pystynyt puhumaan pitkään aikaan ollessani huonoimmillani. Se oli yhtä helvettiä, Fredriksson kertoi sairaudestaan vuonna 2012 ilmestyneessä dokumentissa.

Moni ehti jo uskoa, ettei Roxettea nähtäisi esiintymässä alkuperäiskokoonpanolla, mutta vuonna 2009 Fredriksson yllätti Gesslen soolokeikkaa kuuntelemaan tulleen yleisön liittymällä entisen bändikaverinsa seuraan lavalla esittämään Roxetten megahitin It Must Have Been Love.

Katso hetki alla olevalta Youtube-videolta.

Syöpä oli voitettu, ja Roxette sai uuden alun.

Vuonna 2010 Roxette esiintyi prinsessa Victorian häissä.

Paluu lavalle tuntui luontevalta, ja vuonna 2011 yhtye aloitti kiertueen, joka sai lopulta niemen The Never Ending Tour.

18 kuukauden pituiseksi venynyt kiertue päättyi viimein syyskuussa 2012. Tässä vaiheessa bändi oli esiintynyt noin 1,5 miljoonalle ihmiselle 46 maassa.

Vuonna 2015 Fredriksson nähtiin yhä lavoilla esiintymässä, mutta nainen tarvitsi apua esimerkiksi mennessään istumaan tuolille.

Fredriksson on esiintynyt viime aikoina istualtaan. Vaikka tähti on ollut hauraan oloinen, hän on jaksanut esiintyä ja villitä yleisönsä.

– Nämä ovat olleet uskomattomat 30 vuotta! Muistelen Roxetten tekemiä maailman kiertueita pelkällä ilolla, Fredriksson summaa Facebookissa kiertueen perumisilmoituksen yhteydessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja