Syöthän aamupalasi oikein? 3 tapaa tehostaa painonpudotusta!

Aamupala on yksi päivän tärkeimmistä aterioista. Painonpudotukseen vaikuttaa kuitupitoisuuden lisäksi myös muun muassa aika, jolloin aamiaisen syö.

Aamupalan syömisessä on tärkeää ottaa huomioon annoskokojen lisäksi myös aika, jonka sisällä se tulisi nauttia.

Syö pian heräämisen jälkeen

Onko tavoitteenasi laihtua tai pysyä samoissa mitoissa? Aamupala kannattaa nauttia mahdollisimman pian heräämisen jälkeen. Ihanteellisinta olisi syödä aamupala vähintäänkin tunnin sisällä heräämisestä. Useimmat jättävät aamupalan välistä tai nappaavat vasta työmatkalla jotain nopeaa purtavaa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa aamupalan syöt, sitä nopeammin aineenvaihduntasi pyörähtää liikkeelle. Aamupalan syöminen on tärkeää myös siksi, ettei lounaalla tule tehtyä huonoja valintoja vain sen takia, että on nälkäinen.

Syö täyttävästi

Aamupalaksi kannattaa valita raaka-aineita, jotka antavat energiaa pitkäkestoisesti. Hyvä aamupala sisältää runsaasti kuituja ja proteiineja. Päivän ensimmäisen aterian aikana voi syödä esimerkiksi maustamatonta jogurttia, jonka päälle on ripotellut pähkinöitä ja jotain herkullisia marjoja. Munakas on myös täydellinen vaihtoehto pitkäkestoiseksi aamupalaksi. Munakkaan päälle voit latoa muun muassa tomaatteja ja pinaattia. Aamupalan aikana ei kannata nauttia liikaa sokeria, jonka energian vaikutus on vain lyhytkestoista. Täyttävä aamupala pitää ajatukset rasvaisista ruuista kaukaisuudessa.

Tarkkaile annosmääriä

Suurikokoiset aamupalat ovat toki täyttäviä, mutta annoskoot eivät saa olla liian suuria. Keskimääräisesti aamupalan tulisi kattaa noin 350-500 kilokaloria. Aamupalan kuuluu käynnistää päivä miellyttävissä merkeissä, joten ei kannata syödä itseään ähkyyn. On hankalaa saada mitään aikaiseksi, jos olo on liian täysi.

Lähde: Fit Sugar

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja