Syöpälapsille tarkoitetut maasturit varastettiin julmasti: "Todella valtava menetys"

2:59
Pienille potilaille lahjoitettiin minikokoinen Rolls-Royce.

Tennesseen poliisi käskee ihmisiä pitämään silmällä kahta varastettua autoa. Autot on varastettu syöpäsäätiöltä, ja ne oli tarkoitus huutokaupata syöpälasten hyväksi. 

The Drive -sivuston mukaan Yhdysvalloissa Tennesseen osavaltiossa on viime viikonloppuna varastettu kaksi autoa: vuoden 2018 Ford Explorer Sport ja vuoden 2019 Jeep Wrangler.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Kyseiset autot eivät kuitenkaan ole mitä tahansa maastureita. Autot omistaa Austin Hatcherin säätiö, joka auttaa syövästä kärsiviä lapsia sekä heidän perheitään. 

Molempia autoja säilytettiin säätiön varastossa. Autot oli tarkoitus huutokaupata ensi vuoden tammikuussa Arizonassa. Rahat olisivat menneet syöpälasten hyväksi. Aikaisemmin vastaavanlaisessa huutokaupassa säätiö keräsi jopa 225 tuhatta dollaria lasten auttamiseen.

– Me olemme täysin murtuneita tästä hirveästä varkaudesta. Nämä autot vaativat paljon työtä, kommentoi säätiön johtaja Amy Jo Osborn paikalliselle medialle.

– Tämä on todella valtava menetys. 

Autot olivat todella uniikkeja

Molemmat autot ovat ainutlaatuisia. Säätiö työskenteli yhdessä syöpälasten ja heidän perheiden kanssa. He esimerkiksi suunnittelivat autoille lisäosia. Molempien autojen rakentaminen oli osana terapiaohjelmaa, joka mahdollisti lapsen osallistumisen motosport-urheilun maailmaan terapian kautta. Ja mikä oli kaikista parasta, ohjelma ei maksanut perheille mitään.

Säätiön julkaisemassa Facebook-päivityksessä sanotaan, että varkaat ajoivat aidan läpi ja vahingoittivat myös järjestön ajoneuvonkuljetusautoa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Säätiön työntekijä, Jonathon Myren, kertoi paikalliselle medialle uskovansa varkaiden käyttäneen sorkkarautaa kuljetusautoon. Kuljetusauton sisällä oli avaimet, joilla pääsi käsiksi huutokaupattaviin maastureihin. Paikannettuaan autot varkaat ajoivat porteista läpi ja poistuivat rikospaikalta. 

Ainakin toinen autoista on saanut jonkinlaista vahinkoa. Ford Explorerin kattokaiteet sekä kustomoitu kattoteline olivat irronneet autosta ja jääneet tapahtumapaikalle. Portin vahingot myös osoittavat, että ainakin toinen ajoneuvo on saanut vahinkoa etuosaan.

International Motorsports Association -sivuston mukaan ajoneuvot ovat vakuutettuja, mutta säätiö ei saa korvauksia itse lisäämistään osista.

Säätiö on alkanut uudestaan kerätä lahjoituksia menetettyjen rahojen tilalle, koska jos autot vielä löytyvät, ne ovat todennäköisesti huonossa kunnossa. 

Tällä hetkellä on menossa kaksi hyväntekeväisyyskeräystä säätiölle. GoFundMe-sivuston sekä Facebookin kautta voi lahjoittaa rahaa.

The Drive -sivuston mukaan rahaa on nyt kerätty yhteensä 2 253 dollaria.

 ***

1:04
11-vuotias poika varasti vanhempiensa auton – katso videolta kuinka poliisi ryhtyi hurjaan takaa-ajoon

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja