Syöpähoidoista kieltäytynyt kuoli – hoitoa antanut luontaisterapeutti kommentoi

Anja Panhelainen kertoi Studio55.fin haastattelussa syöpään kuolleesta ystävästään, joka kieltäytyi virallisen lääketieteen hoidoista ja hakeutui luontaisterapeutille. Luontaisterapeutti Marjo Urbanskin löydettyään ystävä oli vakuuttunut maksan etäpesäkkeiden olevan matoja. Panhelainen päätyi todistamaan, kuinka Urbanski ”tuhosi” väitetyt madot bioresonanssilaitteella. Urbanski kiistää osan Panhelaisen väitteistä ja pahoittelee, että vaihtoehtohoitoihin tulevia ihmisiä on vaikea saada lääkäriin.

Anja Panhelaisen haastattelu on luettavissa tästä linkistä.

Muistatteko, että syöpää sairastava Saara* kävi luonanne hoidettavana kesällä 2005?

– Siitä on hyvin kauan aikaa, mutta tiedän kyllä, että hän on käynyt vastaanotollani. Muistan nimen, koska olen kuullut muuta kautta, että hänen ystävänsä on nostanut meteliä siitä hoidosta. Mutta tapausta tai henkilöä en muista kovin hyvin, Marjo Urbanski vastaa puhelimeen.

Panhelainen kertoi teidän sanoneen Saaralle, että hänen maksassaan ei ole syöpää, vaan viisi kappaletta jonkinlaisia loismatoja. Pitääkö tämä paikkansa?

– Loismatoja minä kyllä mittailen, eli todennäköisesti siellä on jotain loismatoja ollut. Mitä tulee siihen, onko syöpää vai ei, sellaista en yleensä kyllä sillä tavalla sano, koska minulla ei ole oikeutta sanoa. Bioresonanssiterapeutti ei koskaan tee diagnoosia tai puutu millään tavalla lääkärien hoitoihin. En kuitenkaan enää sataprosenttisesti muista keskustelua, koska siitä on kulunut niin kauan aikaa.

Miten selvititte, että maksassa on loismatoja?

– Se perustuu bioresonanssiterapiamittaukseen. Tätä on hirveän vaikea selittää puhelimessa, mutta lyhyesti sanottuna kaikki asiat lähettävät aaltoliikettä eri taajuusalueilla. Mittauksessa lähetetään radiotaajuuksia akupisteiden, tässä tapauksessa maksan akupisteen, kautta. Taajuuden kautta pystytään katsomaan, minkälaiset asiat maksassa resonoivat (värähtelevät). Jos siellä resonoi loinen, niin tiedetään, että siellä on loinen.

Mittaukseen käytetään Meridian Stress Assessment System- eli MSAS-Professional-laitetta. Urbanski kertoo, että niitä valmistaa yhdysvaltalainen yritys nimeltä Biomeridian. Sen saksalaisen maahantuojan pyynnöstä Urbanski on itse opettanut bioresonanssiterapiaa vuodesta 2005 lähtien.

– Tekniikka on erittäin tarkka, mutta ihmisten on vaikea ymmärtää sitä, koska biofysiikkaa ei ole opetettu juuri ollenkaan Suomessa. Lääkärit eivät tiedä siitä, eivätkä asiakkaatkaan oikeasti ihan ymmärrä, mitä teen. Edes kaikki laitteita käyttävät terapeutit eivät oikein ymmärrä, mitä tekevät – meillä ei ole mitään virallista tahoa, joka voisi valvoa sitä, mitä bioresonanssiterapeutit tekevät ja kirjoittavat.

– Se, että laite hoitaisi loismadot pois kehosta, ei ihan täysin pidä paikkaansa. Laite on pääasiassa mittaamista varten. Akuutteja bakteeritulehduksia sillä kyllä pystytään aika usein helpottamaan ja poistamaan. Loismatojakin sillä saatetaan pystyä hävittämään jonkin verran riippuen siitä, millaisista loisista on kyse: jos tietystä paikasta tulevaan taajuuteen lähetetään samaa vastataajuutta riittävän kauan, tapahtuu resonanssi, jolloin aaltoliike sammuu ja pieni otus voi jopa kuolla. Yleisesti ottaen laite ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan muitakin toimenpiteitä.

Panhelainen kertoi, että sanoitte hoidon aikana latauspalkkien täytyttyä, että madot tuhoutuivat?

– Hän kyllä puhuu siitä samasta laitteesta, mutta ei ole todellakaan ollenkaan ymmärtänyt, mitä siinä on tapahtunut ja puhuttu. On totta, että asiakas saa käteensä metallisen kapulan ja on totta, että näytölle tulee ruutu, jossa täyttyy palkkeja – kaikki muu hänen kommentissaan on väärin ymmärretty.

Millä tavalla väärin ymmärretty?

– Laite ei pysty kertomaan, onko jokin mato kuollut. Kapulaa pidetään kädessä 20 minuuttia, ja latauspalkki kertoo vain siitä, kuinka kauan hoitoa on kulunut. Palkki on ajastin. Sen, ovatko madot kuolleet vai ei, näkee vasta muutaman päivän päästä.

– Laitteella voidaan saada saman tien pois pieniä loisia, kuten kihomatoja. Mutta isompia juttuja, jotka aiheuttavat syöpää, ei voi pelkästään sillä koneella hoitaa.

Väitätte siis, että Panhelaisen kommentti sanomisistanne ei pidä paikkaansa?

– Ainoa, mitä olen voinut sanoa, on: ”nyt se ei enää resonoi”. Jotakin on siis tapahtunut – hoito on tehnyt sen, mitä sillä hetkellä on mahdollista tehdä –, mutta en voi sanoa, ovatko madot kuolleet vai ei.

”En itse ota yhteyttä lääkäriin”

Semba Oy:n verkkosivuilla bioresonanssin suhdetta viralliseen lääketieteeseen kuvaillaan seuraavasti: ”tavoitteena on tarjota virallisia lääketieteellisiä hoitoja tukeva ja laajentava vaihtoehtoinen näkökulma terveyden ja hyvinvoinnin hoitoon, niille asiakkaille, jotka sitä kaipaavat ja haluavat, puuttumatta millään tavalla lääketieteellisiin hoitoihin. Vakavasti sairaita asiakkaita hoidetaan vain yhteistyössä asiakasta hoitavan lääkärin kanssa tai asiakasta hoitavan lääkärin luvalla.”

Oliko Urbanski yhteydessä Saaran lääkäreihin, kun hoiti häntä?

– Verkkosivujen teksti on kirjoitettu kauan vuoden 2005 jälkeen. Vuonna 2005 olin vielä aika alussa terapeuttina, enkä ollut silloin koskaan yhteydessä lääkäreihin. En ollut vielä täysin ymmärtänyt sitä, kuinka tärkeää se olisi syöpäsairaiden kohdalla. Varmasti tässä tapauksessa yhteydenpito lääkäreihin on ollut asiakkaan omalla vastuulla, Urbanski vastaa.

– Juuri tällaisten tapausten takia hoidan syöpäsairaita nykyään enää harvoin. Ja jos hoidan, niin keskustelen heidän kanssa aika tarkkaan. Vuonna 2005 en ollut vielä valitettavasti tajunnut, että ihmiset eivät välttämättä kerro lääkärille muista hoidoista, joissa käyvät.

Voisitteko antaa joidenkin syöpäsairaita asiakkaitanne myöhemmin hoitaneiden lääkäreiden nimet, jotta voin kysyä heiltä, ovatko he tehneet yhteistyötä kanssanne ja antaneet luvan hoitaa potilasta niin kuin verkkosivuillanne sanotte?

– En voi paljastaa lääkäreiden yhteyksiä, siitä täytyisi neuvotella erikseen. Yleisesti ottaen luokseni tulevat syöpäsairaat ihmiset ovat normaalisti lääkäreiden hoidossa ja itse päättävät käyttää lisäksi joitakin luontaishoitoja. En itse ota yhteyttä lääkäriin henkilökohtaisesti, vaan keskustelen asiakkaan kanssa. Eivätkä lääkärit ole myöskään mitenkään innokkaita yhteydenpitoon, ei heillä ole aikaa tai energiaa ruveta neuvottelemaan mistään minun kanssani. Mutta asiakkaat kyllä itse puhuvat näistä asioista lääkärille, koska käsken heitä tekemään niin.

– Kehotan asiakkaita myös antamaan lääkärille yhteystietoni, jotta lääkäri voi halutessaan ottaa minuun yhteyttä.

Semba Oy:n verkkosivuilla sanotaan myös: ”Asiakkaan on tärkeää muistaa, että mitkään bioresonanssilaitteet eivät ole lääketieteellisiä mittareita, eivätkä niillä tehdyt mittaukset tai hoidot korvaa virallisia lääketieteellisiä tutkimuksia tai lääkärin määräämiä lääkityksiä tai muita hoitoja.”

Jos todella olette tätä mieltä käyttämistänne laitteista, niin mitä hyötyä niistä sitten on?

– Niistä on se hyöty, että niillä pystytään puhdistamaan ihmisen kehoa kaikenlaisista asioista, kuten loisista ja raskasmetalleista. Se edistää ihmisen terveyttä ja hyvinvointia ja nopeuttaa ja helpottaa paranemista. Jos vaikka homemyrkyt saadaan ulos ihmisen kehosta, niin olo ja koko immuniteetti paranee, jolloin ihmisen kyky parantua pahemmistakin asioista helpottuu.

”He eivät vain halua lääkäriin”

Onko teidän mielestänne mahdollista, että näihin hoitoihin uskova, vakavasti sairas ihminen jää ilman parantavaa hoitoa tai eliniän pidentymistä sen takia, että te väitätte ongelman poistuvan väitetyt madot poistamalla?

– Totta kai se on mahdollista, jos asiakas itse kieltäytyy lääkäreiden hoidoista. Se riippuu siitä, miten asiakas asian ajattelee ja mihin suostuu ja mihin ei. En kuitenkaan väitä ongelman poistuvan pelkästään madot poistamalla, vaan pyydän asiakasta aina käymään lääkärin vastaanotolla ja tutkimuksissa ja harkitsemaan lääkärin hoitoja.

Urbanski kuvailee asemaansa vaikeaksi.

– Asiakkaat, jotka hakeutuvat vaihtoehtohoitoihin, ovat tavallisesti ihmisiä, jotka ovat saaneet kerrassaan tarpeekseen lääkäreiden hoidosta. He eivät enää suostu menemään sinne, koska ovat käyneet jo vuosien kierroksen. Jos huomaan, että asiakkaan pitäisi mennä lääkäriin tai että hänet pitäisi jopa leikata, niin minulla on usein suuri työ suostutella hänet siihen. Eikä se aina edes onnistu. He eivät vain halua, ja se on hirveän iso ongelma. Sitten minä yritän tehdä parhaani auttaakseni ihmisiä siitä huolimatta.

– Terapeutin kyky vaikuttaa siihen, miten ihminen hoitaa itsensä, on välillä tosi pieni. Eivät ihmiset välttämättä kuuntele, jos sanon, että tee näin tai syö tätä tai mene lääkäriin.

Urbanskin mielestä oma lukunsa ovat sairastuneiden läheiset.

– Kaikkein hankalimpia ovat juuri ystävät tai sukulaiset, jotka eivät oikeasti ymmärrä yhtään, mitä hoidoissa tapahtuu. Heillä on niin kova suru läheisen ihmisen menettämisestä, etteivät he pääse siitä yli, vaan purkavat oloa nostamalla metelin asiasta. Se on tavallaan ymmärrettävää ja surullista. Mutta ei sille mitään voi, että jotkut ihmiset vain menehtyvät, kun sairastuvat.

*Saaran nimi on muutettu.

Lue myös:

    Uusimmat