Syöpää sairastava Janita Lukkarinen joutui sairaalaan – kertoo avoimesti voinnistaan: "Voimia ei ole kuin selviytymiseen"

Janita Lukkarinen joutuu käyttämään hengityssuojainta heikentyneen kuntonsa vuoksi. 

Tosi-tv-tähti Janita Lukkarinen on joutunut sairaalaan. Uusiutuneen imusolmukesyövän kanssa kamppaileva Lukkarinen kertoo Instagram-tilillään, että verikokeissa tehtiin huolestuttavia havaintoja, joiden vuoksi hänet kutsuttiin takaisin sairaalaan.

– Mulle alkoi oireina ilmestymään itsestään mustelmia ja verenpurkaumia ympäri kehoa, sekä pää on jatkuvasti tajuttoman kipeä, kuin se räjähtäisi hetkenä minä hyvänsä ja korvissa humisee. Lämpö oli noussut lähemmäs 38°C tänään ja se on yksinään jo huolenaihe. Nyt tehdään paljon eri kokeita ja katsotaan ettei vain ole tulehduksia missään elimistössä, kun vastustuskyky on nollissa. 

Lukkarisen mukaan sairaus on vaikuttanut hänen luonteeseensa. 

– Vaikka olen perusluonteeltani itse aurinko ja kohteliaisuus, niin mun luonne on muuttunut sairastamisen ajaksi sulkeutuneemmaksi, herkemmin kiukkuisemmaksi ja lähestulkoon hermostuneeksi. Niitä voimia vain ei ole kuin lähinnä perusselviytymiseen ja suoriutumiseen, kunhan jaksaa huomiseen.

Aiemmassa julkaisussaan Lukkarinen kertoi vastustuskykynsä olevan niin heikko, että hänen on käytettävä hengityssuojainta myös kotona. Hän kertoi olevansa toiveikas paranemisen suhteen, mutta sairauteen liittyvien asioiden käsitteleminen uudelleen on ollut raskasta.

– Siinä olen onnekkaassa asemassa, että olen saanut valmistella mun läheiset siihen, että tapahtuu mitä hyvänsä he ovat alkaneet käsittelemään asioita ja valmistautumaan myös mun hautaan saattamista, jos se päivä koittaisikin pian. On eri asia saada olla osana omaa poismenoa, kuin jos olisin kuollut esimerkiksi tapaturmaisesti äkillisesti, Lukkarinen kirjoitti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja