Syömälläkin voi laihtua – varo kuitenkin yleistä virhettä

Syö usein, mutta pieniä aterioita. Tämä on yleisin käsky laihduttajille, mutta siinäkin on vaaransa.

Olet varmaan lukenut, että syömällä pieniä aterioita pitkin päivää saatat pudottaa painoasi. Väite perustuu siihen, että pieniä aterioita syömällä nälän tunne ei koskaan ehdi kasvaa niin suureksi, että sortuisit ahmimaan kilokalorikaupalla ruokaa kerralla.

Appetite-lehdessä julkaistu ja monen eri yliopiston yhteistyönä tehty tutkimus väittää kuitenkin, että pitkin päivää napostelulla on riskinsä. Tutkijat nimittäin analysoivat kaikki aiemmat tutkimukset aterioiden toistumistiheydestä ja huomasivat, että suurin osa niistä perustui osallistujien itse raportoimiin tietoihin, joita ei voida pitää luotettavina.

– Useimmat ihmiset eivät ymmärrä, millainen on pieni ateria. Tutkimuksiin osallistuneet ihmiset ovat voineet raportoida syöneensä jotain, vaikka todellisuudessa he ehkä söivät kunnon aterioita muutaman tunnin välein – eivät pieniä aterioita, pohtii The Small Change Diet -kirjan kirjoittanut Keri Gans.

Jos siis haluaa laihtua syömällä pieniä aterioita päivässä, pitää ensin varmistua siitä, että todella syö pienen määrän ruokaa. Muutoin päätyy syömään runsaasti enemmän kilokaloreita kuin oli tarkoitus ja lopputuloksena kilot vain kertyvät – eivät putoa.

Tee näin: Gansin ehdotus on syödä 400–500 kilokalorin ateria 3–5 tunnin välein. Lisäksi aamiaisen ja lounaan sekä lounaan ja päivällisen välillä voi syödä 200 kilokalorin välipalan, kuten kourallisen pähkinöitä ja palan hedelmää.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat