Synkkä avautuminen: Johannes Hösflot Kläbolla mystisiä ongelmia

Hiihdon supertähti Johannes Hösflot Kläbo joutui lauantaina jättämään maailmancupin 15+15 kilometrin yhdistelmäkilpailun Saksan Oberstdorfissa kesken. Hälyttävintä on, että norjalaisella itselläkään ei ole käsitystä, mikä meni vikaan.

Kläbo oli yhdistelmäkisassa harvinaisen ahtaalla ja valahti perinteisen osuuden loppuun 41. sijalle oltuaan lähes kaksi minuuttia kärkeä perässä. Hän hyppäsi sivuun suksien vaihdon kohdalla maanmiehensä Emil Iversenin kanssa, jolla oli yhtä lailla vaikeaa.

Kläbo ei tiennyt, oliko suksivalinnalla vaisuun menoon juuri vaikutusta, kun neljä Norjan miestä otti kisassa Simen Hegstad Krügerin johdolla sijat 2–5.

– On pitkä aika, kun on tuntunut näin huonolta kuin tänään (lauantaina). Se oli sitä koko yön. En pysty kamppailemaan sijoituksista 30 parhaan joukossa, ja silloin ei ole mitään järkeä olla siellä, Kläbo sanoi NRK:n mukaan

Kläbon tunnelmia ei varsinaisesti nostattanut se, että yhdistelmäkilpailun voittoon paineli Aleksandr Bolshunov. Venäläinen kasvatti maailmancupin johtonsa 299 pisteeseen ennen Kläboa.

– Hän on vahva, ei ole muuta sanottavaa. Se, mitä hän tekee, on vaikuttavaa. Tulee olemaan vaikeaa voittaa maailmancupia, Kläbo tunnusti.

Kläbo aikoo siirtää ajatukset maailmancupin tilanteesta sivuun.

– Minun täytyy vain keskittyä kisoihin, joihin menen. On venäläinen, joka hiihtää hirvittävän nopeasti, ja minun täytyy vain keskittyä omiin asioihini. Ei ole epäilystäkään, että tämä alkaa näyttää synkältä.

Kläbo oli niin ankeissa tunnelmissa, ettei lähtenyt suuria povaamaan sunnuntain sprintiltäkään, vaikka hän on aiemmin hallinnut pikamatkoja.

– Toivomme, että jotain tapahtuu illan aikana, että pystyn taistelemaan pisteistä huomenna, Kläbo tuumi lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat