Sympaattisesta ideasta iloa ja hyötyä molemmille osapuolille – koululaiset lukevat hylätyille koirille

Ihana lukuprojekti hyödyttää sekä nuorten koululaisten että hylättyjen koirien tulevaisuutta. 

Kaikilla ihmisillä ei ole mahdollisuutta tarjota hylätylle lemmikille uutta kotia. Kodin tarjoaminen ei kuitenkaan ole ainoa asia, jonka avulla näitä eläinraukkoja voidaan auttaa. Nämä pienet koululaiset näyttävät esimerkkiä siitä, kuinka pienellä eleellä voi olla todella suuri merkitys.

Uudessa projektissa koululaiset nimittäin lukevat kirjoja eläimille. Lasten avulla koirien toivotaan saavan kokemuksia sosiaalisista kontakteista, joita ne tarvitsevat tulevaisuudessa mahdollisessa adoptioperheessä.

Apua erityisesti pelokkaille koirille

Tämän innovatiivisen idean, Shelter Buddies Reading Programin keksivät eläinsuojan työntekijät. Projekti haluaa tarjota apua erityisesti stressaantuneille ja ahdistuneille koirille.

– Haluamme auttaa ujoja ja pelokkaita koiria tarjoamalla heille fyysistä vuorovaikutusta kerran kuukaudessa. Tällä projektilla näyttää olevan todella myönteinen vaikutus, kertoo ohjelmajohtaja Job Klepacki.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Iältään 6–15-vuotiaat lapset voivat ilmoittautua vapaaehtoisiksi lukijoiksi netissä. Kaikki ilmoittautuneet saavat ohjausta siihen, miten koirien kanssa tulisi toimia ja miten koirat viestivät mielialojaan.

Nuoret osallistujat istuvat koirankoppien edessä ja lukevat heille kirjoja. Tällä yksinkertaisella idealla uskotaan olevan pitkäkantoisia vaikutuksia sekä koirien että lasten tulevaisuudelle.

Opettaa lapsille vuorovaikutusta 

Lasten läheisyys voi auttaa koiria rohkaistumaan ja osoittamaan kiinnostusta. Sosiaaliset koirat adoptoidaan todennäköisemmin kuin ujot ja vetäytyvät yksilöt.

Lukemisesta ei ole apua ainoastaan ujoille koirille, sillä lukemisella on todettu olevan rauhoittava vaikutus myös ylienergisten koirien kohdalla. 

– Lasten kuunteleminen todella rauhoittaa myös tämän kaltaisia eläimiä. On uskomatonta, millainen vaikutus tällä on ollut, Klepacki kertoo.

Lukemisen on todettu kehittävän myös lasten empatia- ja keskittymiskykyä, sekä opettavan lapsia eläinten ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Lukuprojektin ohjelmajohtaja toivoo idean leviävän yhä useampiin eläinsuojiin ja koskemaan myös kissoja. 

VIDEO: Tältä ihana lukuprojekti näyttää. 

Lähde: TheDodo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja