Mainos

Syksyn yo-kirjoitukset alkavat – digiaineita lisää

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkavat tänään vieraan kielen pitkän oppimäärän kuullunymmärtämisen kokeilla. Tänään abiturientit kuuntelevat englantia, venäjää tai espanjaa.

Isoin muutos näissä yo-kirjoituksissa on se, että toisen kotimaisen kielen pitkän ja keskipitkän oppimäärän koe muuttuu sähköiseksi eli digitaaliseksi. Myös muun muassa uskonnon ja historian osaaminen mitataan nyt ensi kertaa digikokeella.

Ylioppilaskirjoitukset muuttuvat digitaalisiksi asteittain niin, että koko tutkinnon on määrä olla sähköinen keväällä 2019.

– Tutkinnon muuttaminen digitaaliseksi on edennyt pääosin hyvin. Ainahan pieniä yllätyksiä tulee, mutta juuri siitä syystä viemme uudistusta läpi asteittain, kertoo yo-tutkintolautakunnan erityisasiantuntija ja pääsihteerin sijainen Robin Lundell.

Hänen mukaansa muutosta ei tehty yhdellä kertaa myöskään siitä syystä, että näin lukioille jää aikaa totuttautua uuteen tutkintoon.

Tänä syksynä ylioppilaskirjoituksiin osallistuu hieman runsaat 37 000 abiturienttia. Määrä on liki tuhat kokelasta suurempi kuin viime syksynä.

Äidinkielen suomen kokeeseen ilmoittautumisia tuli nyt liki 4 800, ruotsin kokeeseen puolestaan lähes 380. Lisäksi yksi kokelas kirjoittaa äidinkielenä inarinsaamen.

Suosituin tänä syksynä on englannin pitkän oppimäärän koe, johon tuli lähes 17 700 ilmoittautumista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.