Syksyn Sävel 2022 -kisan voittaja ratkesi

Vuoden 2022 Syksyn Sävel -kilpailu tuli päätökseensä lauantaina 15. lokakuuta.

Syksyn Sävel -kilpailu ratkesi, kun voiton vei tänä vuonna laulaja Leif Lindeman kappaleella Sydämes on kultaa vieläkin.

Toiseksi sijoittui Kurre ja kolmanneksi J. Eskelinen. Kilpailu ratkaistiin katsojien puhelinäänestyksellä. Kilpailussa annettiin ääniä yhteensä 35 000.  Tuomaristo valitsi suosikikseen Jiri Nikkisen kappaleen Rakkaus on avain.

— Olen tosi onnellinen ja kiitollinen, että sain olla mukana legendaarisessa Syksyn Sävelessä. Erityinen kiitos kuuluu kotijoukoille ja tietysti rakkaille faneilleni, joita ilman en olisi tässä, Lindeman kiittää.

— Sydämes on kultaa vieläkin on kappale, jonka uskon koskettavan monia meitä suomalaisia. Melkein kaikilla on lähellään joku ihminen, jonka sydän on edelleen kultaa. Kappaletta tullaan varmasti kuulemaan keikoillani, Lindeman lisää.

Voittokappaleensa Lindeman on säveltänyt ja sanoittanut itse.

Syksyn Sävel -kilpailun taso oli kokonaisuudessaan kilpailun johtajan Timo Suomen mukaan korkea sekä teknisesti että sisällöllisesti. Osallistujissa oli aiempaa monipuolisemmin eri musiikkityylien edustajia mukana. Tuoreen voittajan televisiokonsertti tullaan näkemään  AlfaTV:llä lauantaina 22.10. klo 21.00.

Lue myös:

    Uusimmat