Syksyn hittitukan vahvuus on monipuolisuus

Loppuvuodesta sakset heiluvat kampaamoissa. Trendikkäin pituus ei ole enää metrin mittainen pidennystukka, vaan pituutta pätkäistään erityisesti olkapäille ylettyväksi. Myös aivan lyhyeksi leikattuja malleja nähdään nyt paljon.

Syksyn trendikkäin ja monipuolisin leikkaus naisilla on nyt niin sanottu long bob, eli hiukan ylimittainen polkkatukka. Hiusstylisti Hanna Ruusunen a.k.a Luovasta kertoo, että hän on viime aikoina tehnyt todella paljon muodonmuutoksia pitkistä hiuksista polkkaan, tai vieläkin lyhempään malliin.

Loppuvuoden juhlia ajatellen Ruususen mielestä pitkä polkkatukka on erityisen monipuolinen leikkaus.

– Long bobille saa tehtyä ihan mitä vaan! Kampaushan riippuu paljon juhlan luonteesta. Jos tukka saa jäädä auki, niin nehän on todella näyttäviä, kun niihin saa tosi paljon runsautta ja kivan rennon kiharan. Tai sitten tukan voi koota nutturalle. Mahdollisuuksia on niin paljon.

Hollywood-tähtienkin suosima malli taipuu siis vaikka mihin syksyn trendikampauksiin. Ruusunen kertoo, että erilaiset kiharat ovat nyt pinnalla. Erityisen iso trendi tänä syksynä ovat tuulentuivertaman ja siististi sotkuisen näköiset kampaukset.

Kampaus kasvonpiirteiden mukaan

Erilaisille kasvonpiirteille sopivat tietysti erilaiset hiukset. Sivukaljumuodin seurauksena tänä syksynä nähdään paljon esimerkiksi sivulta letitettyjä tai toiselle sivulle pyyhkäistyjä runsaaksi kiharrettuja, föönattuja ja tupeerattuja kampauksia.

– Kapeille kasvoille saa olla runsautta koko tukassa ja jopa latvatupeerattua kiharaa, mutta kapeakasvoisten kannattaa välttää sivujen liiallista sliippaamista, sillä se kaventaa kasvoja entisestään. Muhkeaksi kiharrettu ja sivulle pyyhkäisty ilmava kampaus toimii myös kapeakasvoisille erinomaisesti.

Ilmavan näköisia ja rentoja hiuksia tullaan loppuvuoden aikana näkemään paljon. Ruusunen suosittelee toiselta sivulta sliipattua, mutta muuten runsasta hiustyyliä varsinkin niille, jotka haluavat kaventaa pyöreähköjä kasvoja.

– Toinen sivu saa olla sliipattu ihan littanaksikin. Tällöin kasvoille saadaan lisää pituutta ja kapeutta. Pyöreämmille kasvoille toinen hyvä vaihtoehto on muuten suora tukka, missä on vain latva loivasti taivutettu. Tämä tyyli toimii hyvin, kun hiusten malli on leikattu omille kasvonpiirteille sopivaksi.

Lue myös:

    Uusimmat