Syksyllä saadusta ideasta tuli vauhdilla totta – näyttelijätähti perusti uuden elokuvafestivaalin

1:38

Antti Luusuaniemen ideoima Red Carpet -elokuvafestivaali järjestetään elo-syyskuun vaihteessa Hyvinkään keskustassa.

Antti Luusuaniemi, 37, sai syksyllä 2016 idean pelkkään kotimaiseen elokuvaan keskittyvästä elokuvafestivaalista. Näyttelijän ideasta tuli totta: Luusuaniemen perustama Red Carpet -elokuvatapahtuma järjestetään Hyvinkäällä 31. elokuuta ja 3. syyskuuta 2017 välisenä aikana.

– Idea tuli tosiaan viime syksynä. Ajattelin, että Suomesta puuttuu kotimaisen elokuvan festivaali, joka on järjestetty isosti ja ammattitaitoisesti ja jonne niin tekijöiden kuin vieraidenkin on helppo tulla. Niin, että tapahtuma-alue olisi niin kompakti, että tapahtuma ei hajoa pitkin poikin kaupunkia, Luusuaniemi kertoo MTV.fille.

– Vanhana hyvinkääläisenä muistin, että Hyvinkään pääkadun vastakkaisilla puolilla on kaksi vanhaa elokuvateatteria, Julia ja Kinoma sekä siinä vieressä Wanha Villatehdas, jonne saadaan maan ykkösartistit esiintymään. Paikka määräytyi siten. Vein ajatusta eteenpäin alan järjestöissä ja Hyvinkäällä, eikä sitä ole tarvinnut paljon myydä. Kaikki ovat ymmärtäneet tapahtuman arvon ja tarpeen.

Luusuaniemen idea, josta muodostui Red Carpet -festivaali, julkistettiin tänään 3. toukokuuta 2017 Hyvinkäällä Kytäjän golfkeskuksessa.

– Aika nopealla aikataulullahan tässä ollaan. Syksyllä tuli idea, tänään on lehdistötilaisuus ja elokuun lopussa on ensimmäinen nelipäiväinen festivaali, näyttelijä toteaa.

Festivaalin ohjelmisto koostuu 2000-luvun kotimaisista elokuvista, dokumenteista ja lyhytelokuvista.

Red Carpet -elokuvafestivaali Hyvinkäällä 31.8.–3.9.2017.

Katso Antti Luusuaniemen videohaastattelu artikkelin alussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja