Syksyä ilmassa – viikonloppuna etelässä päästään vielä 10 asteen yläpuolelle, Lapissa saattaa jopa sataa lunta

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että viikonloppuna kannattaa varautua koko maassa syyssäähän.

- Tuuli käy koko viikonlopun ajan kylmältä kantilta pohjoisesta ja tuo mukanaan kosteaa ja koleaa ilmaa. Viikonlopun yleiskuva on aika pilvinen. Lauantaina suuressa osassa maata tulee sateita, MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kuvailee viikonlopun syksyistä säätä.

Etelässä voidaan päästä yli 10 asteeseen, mutta muualla maassa jäädään 10 asteen tietämille. Pohjoisessa lämpötila saattaa jäädä jopa alle viiteen asteeseen.

Lämpötilat saattavat siis viikonloppuna jäädä jopa 5-10 astetta alle keskimääräisten lukemien.

Lappiin mahdollisesti räntää tai lunta

Pohjoisessa luvassa saattaa olla jopa lunta. Kyseessä ei kuitenkaan olisi niin sanotusti ensilumi, sillä heinäkuussa lumipeite peitti osia Lapista.

Elokuussa Mäntykannaksen mukaan ei ole lumen syvyyksiä mitattu, mutta mahdollisuus tähän on seuraavan vuorokauden aikana olemassa.

- Pieni pieni mahdollisuus on, että lähivuorokauden aikana jollekin tunturiasemalle lumi- tai räntäsade osuisi, mutta on epävarmaa vielä jääkö se maahan asti.

Ensilumen määritelmä vaatii sen, että aamulla kesäaikana klo 9 maassa on vähintään 1 cm lunta havaintoaseman kohdalla.

Vaikka lunta ei vielä Lappiin olisi tiedossa, niin tuleva kuukausi näyttää tämän hetkisten ennusteiden valossa tavanomaista kylmemmältä.

Lue myös:

    Uusimmat