Pekka Pouta maalaa värittömän kuvan lähipäivien säästä: "Harmaa kuin minun takkini"

3:53
Katso videolta poudattoman alkuviikon sääennuste!

Pekka Pouta povaa tuoreimmassa ennusteessaan lauhaa ja sateista viikkoa. 

– Sunnuntain auringonpaiste on ohimennyttä elämää, Pouta täräyttää MTV Uutiset Livessä. 

Sääkartat näyttävät sateisilta alkuviikon ajan erityisesti idässä ja pohjoisessa. Keskiviikkona maan etelä- ja keskiosakin kohtaa voimakkaan sadealueen, jonka jälkeen sää hiukan poutaantuu. 

Sitä ennen aurinkoa on mahdollista nähdä todennäköisimmin maan lounais- ja länsiosissa. Muualla viikon tunnusväri on yhteneväinen.

– Yleiskuva on harmaa kuin minun takkini.

Lämpöasteet pysyvät selkeästi plussan puolella etelässä. Alkuviikon aikana päivisin päästään jopa kymmeneen asteeseen, öisinkään ei tiputa alle viiden asteen.

– Viikko näyttää suorastaan lämpöiseltä, ei siis kannata vielä ihan hetkeen miettiä talvirenkaiden vaihtoa.

Lappiin jopa kymmeniä senttejä lunta

Sateet ovat Tornion leveysasteille saakka vetisiä. Pohjois-Lapissa sen sijaan on mahdollista, että lokakuun lumiennätys senttimetreissä mitattuna saattaa rikkoutua jo tänään.

Aiempi ennätys on vuodelta 1967, jolloin Lapissa lunta oli syvimmillään 60 senttimetriä. Kittilän Kenttärovalla on tänä aamuna havaittu parhaimmillaan 51 senttimetriä lunta.

– Koko vuorokauden lumisade tulee olemaan noin 15 senttimetriä, ja uusi sadealue on matkalla vielä tiistaiksi pohjoiseen, Pouta ennustelee.

Lämpötila on Pohjois-Lapissa alkuviikon muutaman asteen pakkasen puolella, mutta viikonloppuna sataneet lumet voivat sulaa plusasteiden ja vesisateiden myötä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja