Sydäntäsärkevä tilanne: Emonsa menettänyt apinanpoikanen hakee turvaa pehmolelusta

Ei voi kuin toivoa, että pieni apinanpoikanen pääsisi pian yli rankoista kokemuksista, joita se on pienen elämänsä aikana kohdannut. 

Kahden kuukauden ikäinen makaki-heimoon kuuluva apinanpoikanen on joutunut kokemaan lyhyen elämänsä aikana enemmän kuin kenellekään toivoisi. Thaimaalainen pelastusryhmä Rescuers at the Wildlife Friends Foundation (WFFT) pelasti poikasen sen jälkeen, kun se oli vangittu luonnosta ja päätynyt ihmisten lemmikiksi.

Mongkoodiksi kutsuttu poikanen hakee nyt turvaa sille annetusta pehmolelusta.

Apinanpoikaset salametsästäjien kohteena

Pelastusryhmän työntekijöiden mukaan apina ja pehmolelu ovat erottamattomat, eikä poikanen suostu hevillä päästämään irti emonsa korvikkeesta. Tällä hetkellä poikanen saa ympärivuorokautista huolenpitoa.

– Pikku-Mongkood on edelleen sekaisin ja hämillään siitä, missä sen emo oikein on. Se itkee edelleen emonsa rakkauden ja huolenpidon perään peläten sitä, mitä sen tulevaisuus tuo tullessaan, WFFT:n tiedottaja kertoo.

Pelastusryhmän työntekijät uskovat, että traumatisoitunut poikanen on joutunut katselemaan vierestä, kun sen muu perhe murhattiin ennen vangitsemista.

Kyseiset Macaca leonina -lajiin kuuluvat apinat ovat erittäin uhanalainen laji, joiden tulevaisuus on vaarassa salametsästäjien vuoksi. Etenkin poikaset ovat haluttua kauppatavaraa.

Video: Myös tämä vompatin poikanen saa ansaitsemaansa lohtua ja turvaa.

1:03

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja