Sydäntäsärkevä tarina: Maa sortuu vähitellen perheen unelmakodin alta – vakuutus ei korvaa: "Luonto taistelee meitä vastaan"

Maa sortuu vähitellen perheen unelmakodin alta – vakuutus ei korvaa:"Luonto taistelee meitä vastaan" 1:30
Video: Maa sortuu vähitellen perheen unelmakodin alta – vakuutus ei korvaa: "Luonto taistelee meitä vastaan"

Yhdysvaltain Prestonissa asuvan perheen tarina on sydäntäsärkevä.

Upealle paikalle rakennetun unelmatalon tontti murenee vähitellen jokeen. Mureneva maa-aines vie myös perheen talon ajan myötä mukanaan.

– Luonto taistelee meitä vastaan ja me emme voita, Dean Ralphs sanoo murheellisena. 

Perhe muutti talosta jo tämän viikon tiistaina, hyvissä ajoin ennen sen romahtamista.

– Näyttää siltä, kuin joku olisi ottanut jättimäisellä jäätelökauhalla palan rinteestä, Dean kuvailee tilannetta.

– Se on surullista, se on meidän kotimme. Luulin, että saisimme lapset opiskelemaan ja voisimme eläköityä tänne, Brenda Ralphs kyynelehtii.

Perheen tyttäret ovat vasta 9- ja 12-vuotiaita. Lapset ovat asuneet elämänsä aikana vain kyseisessä talossa. Nyt pariskunta yritää saada talon puretuksi, ennen kuin se sortuu järveen vahingoittaen lohien elinympäristöä.

Asia ei kuitenkaan ole yksinkertainen, sillä asuntolaina on vielä maksamatta. Vakuutuskaan ei korvaa maaperän vajoamisesta koituvaa vahinkoa.

Tuleeko liittovaltiolta apua?

Pariskunta toivoo, että ihmiset raportoisivat alueen edellisen myrskyn vahingoista. Tiedot vahingoista menisivat viranomaisille. Tämä voisi johtaa liittovaltion myöntämään apuun. 

– Jos meidät kelpuutetaan, saamme liittovaltion hätätilanneviraston avustusta. Täällä on paljon kärsiviä ihmisiä, joilla olisi todella käyttöä tuolle avulle, Dean kertoo.

– Olemme tavallaan surreet jo taloa. Meillä on ollut neljätoista hyvää vuotta täällä ja meillä on hyviä muistoja. Meidän on vain mentävä eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat