Sydäntälämmittävä tieto: yli vuoden koomassa ollut jalkapalloilija pääsi vihdoin kotiin – reagoi erityisellä tavalla Barcelona-tähden vierailuun

Ajaxia edustaneen parikymppisen Abdelhak Nourin elämä romahti täysin kesällä 2017, kun hän sai sydänkohtauksen Itävallassa pelatussa harjoitusottelussa Werder Bremeniä vastaan.

Nouri vaivutettiin sydänkohtauksen jälleen koomaan, josta hän heräsi lopulta vasta elokuussa 2018. Huippulupaavana pidetyn hollantilaisen keskikenttäpelaajan ura jalkapalloilijana oli välittömästi ohi, sillä sydänkohtaus jätti pysyvän vamman hänen aivoihinsa.

Nyt 22-vuotiaasta Nourista kuuluu sydäntälämmittäviä uutisia. Hänen veljensä Abderrahim kertoo hollantilaiselle tv-kanavalle De Wereld Draait Doorille, että Abelhak on päässyt vihdoin kotiin sairaalasta.

– Hän nukkuu, syö, aivastelee ja röyhtäilee, mutta on yhä erittäin riippuvainen avusta, Abderrahim kuvailee BBC:n mukaan.

– Jonkinlainen kommunikaatio on mahdollista, muun muassa kulmakarvoja kohottamalla.

Nourin perhe remontoi asuntonsa vastaamaan hänen tarpeitaan, jotta siirtyminen sairaalasta kotiin olisi mahdollinen.

– Meidän on tehtävä parhaamme hänen huolenpidossaan. Yritämme tehdä paljon asioita itse, perheen isä Mohammad kertoo.

Hollantilaiskanavan tekemässä jutussa haastateltiin möys lukuisia Nourin entisiä pelikavereita, kuten Ajaxin Donny van de Beekiä sekä Barcelonaan siirtynyttä keskikenttätähteä Frenkie de Jongia.

De Jong kuvailee ohjelmassa, miten Nouri reagoi tietoon seurasiirrosta, kun hän vieraili tämän luona sairaalassa.

– Kun istuin hänen vierellään, hänen äitinsä tuli huoneeseen. Hän kysyi Appielta, ”minne Frenkien pitäisi siirtyä? Barcelonaan?”, de Jong kertoo.

– Heti kun hän sanoi niin, hänen kulmakarvansa kohosivat. Se oli todella erityinen hetki.

Lue myös:

    Uusimmat