Mainos

Suurtulvaselvitys tekeillä

Suomessa selvitetään suurtulvien mahdollisuutta ja seurauksia maa- ja metsätalousministeriön tilauksesta. Maamme ensimmäinen tulvantorjuntaharjoitus on määrä pitää ensi vuonna Kymijoella.

Vesiylitarkastaja Esko Vähäsöyringin mukaan maa- ja metsätalousministeriö päätti suurtulvaselvityksestä viime vuonna sen jälkeen, kun julkisuudessa oli käsitelty Oderjoen tulvia Puolassa ja Saksassa.
-Tämänvuotisten Kiinan tulvien jälkeen olemme nyt tyytyväisiä, että työ on aloitettu.

Käytännön selvittelystä vastaa Suomen ympäristökeskus yhdessä alueellisten keskusten kanssa. Työmäärä on osoittautunut niin suureksi, ettei selvitys valmistu määräajassa, tämän vuoden loppuun.
-Meillä on entuudestaan selvitetty hyvin isot vesistöt, kun Kokemäenjoen, Kymijoen, Saimaan, Kemijoen ja Iijoen alueelle on tehty tulvantorjunnan toimintasuunnitelmat. Tulvaraja on nyt määriteltävä myös pienemmille vesistöille, joita on paljon ja tiedot hajallaan. Joudumme esimerkiksi pyytämään yksittäisiltä teollisuuslaitoksilta arvioita siitä, millaisia vahinkoja seuraisi veden noustessa eri tasoille.

Vesiylitarkastaja Vähäsöyrinki on tyytyväinen siihen, että rakennuslakiesitykseen tuli viime tingassa kielto kaavoittaa tulvavaara-alueita sekä rakentaa niille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.