Mainos

Suurmoskeijahankkeelle viimeinen niitti? Taustajärjestöt luopuvat tonttivaraushakemuksestaan

Suurmoskeijan taustaorganisaatiot vetävät pois Helsingin kaupungille tekemänsä tonttivaraushakemuksen. Asiasta kertovat hankkeen taustajärjestöt Suomen Muslimiliitto, Suomen Musliminaiset ja Uskonto- ja kulttuurifoorumi Fokus tiedotteessaan.

Järjestöt sanovat tutustuvansa kaupunginympäristölautakunnan päätöksen perusteluihin ja harkitsevansa tontinvarauskysymystä myöhemmin.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta esitti tiistaina yksimielisesti kaupunginhallitukselle, ettei suurmoskeijahankkeelle varata haettua tonttia.

Kaupunginhallituksen piti käsitellä asiaa ensi maanantaina, mutta käsittely ei ole enää tarpeellinen hakemuksen poisvetämisen takia.

Päätös hyväksyttiin puheenjohtaja Anni Sinnemäen (vihr.) tekemän ja varapuheenjohtaja Risto Rautavan (kok.) kannattaman vastaehdotuksen mukaisesti.

Lautakunta perusteli kantaansa muun muassa hankkeen laajuudella ja edelleen avoinna olevilla kysymyksillä sekä erilaisilla epävarmuustekijöillä etenkin rahoituksen osalta. Moskeijan lisäksi rakennukseen on ollut tarkoitus rakentaa monitoimitiloja ja päiväkoti.

Lautakunnan päätöksen jälkeen Suomen muslimiliiton puheenjohtaja Pia Jardi sanoi, että Helsinki ei ole ainoa vaihtoehto moskeijan ja monitoimikeskuksen sijoituspaikaksi, vaan kokonaisuus voidaan rakentaa muualle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.