Mainos

Helsingin suurmoskeijahanke nytkähti eteenpäin – rakentaminen alkaisi aikaisintaan 2020

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala ehdottaa, että kaupunki varaisi alueen Sörnäisiin suunnitellulle suurmoskeijalle ja monitoimikeskukselle, tiedottaa Helsingin kaupunki.

Varaus tapahtuisi hankkeen toteutusedellytysten jatkoselvittämistä ja arkkitehtikilpailua varten. Kyseessä on jatkoselvitykset mahdollistava määräaikainen suunnitteluvaraus.

Aiheen käsittely viivästyi aiemmin kaupunkiympäristölautakunnan mukaan hakijoista johtuvista syistä. Moskeijahankkeen taustalla olevat hakijat puolestaan sanoivat viivästyksen johtuvan poliitikoista ja kaupungin viivyttelystä.

Hakemuksen on tehnyt perustettava Oasis-säätiö, johon kuuluvat Suomen muslimiliitto ry, Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry sekä Suomen Musliminaiset ry.

Varausehtona olisi, että hanke saavuttaa välitavoitteita vuden 2019 loppuun mennessä ja tekee rahoitukseen liittyviä lisäselvityksiä. Lisäksi hankkeen pitää järjestää kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu.

Hankkeeseen lukeutuu alustavan suunnitelman mukaan noin 2 300 neliömetrin suuruinen moskeija sekä 13 000 neliömetrin kokoinen monitoimikeskus.

Varsinainen tontinvaraus tulee Helsingin kaupunginhallituksen päätettäväksi, jos suunnitteluvaraus toteutuu ja hanke osoittautuu toteutuskelpoiseksi.

Kaupungin arvion mukaan rakentaminen olisi mahdollista aloittaa aikaisintaan vuonna 2020.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.