Mainos

Suurlähetystön vartija ampui kimppuunsa hyökänneen nuoren miehen – toinen mies kuoli ilmeisesti vahingossa

Israelin Jordanian-suurlähetystössä Ammanissa vartija ampui kuoliaaksi nuoren miehen, joka hyökkäsi tämän kimppuun ruuvimeisselin kanssa, kertovat viranomaislähteet.

Tapauksessa haavoittui myös toinen paikalla ollut henkilö, joka kuoli myöhemmin vammoihinsa. Molemmat kuolleet olivat jordanialaisia.

Vartijan ampumaksi joutunut 17-vuotias jordanialaismies oli tullut asentamaan suurlähetystöön huonekaluja. Hän oli hyökännyt vartijan kimppuun ja iskenyt tätä ruuvimeisselillä selkään, Israelin ulkoministeriöstä kerrotaan.

Vartija oli tämän jälkeen ampunut hyökkääjää, joka kuoli paikan päällä. Ampumisessa haavoittui myös lähetystössä tapahtuma-aikaan ollut toinen, sivullinen jordanialaismies. Mies oli saanut osuman ilmeisesti vahingossa. Hän kuoli vammoihinsa myöhemmin sairaalassa.

Israelin ulkoministeriön mukaan vartija loukkaantui hyökkäyksessä lievästi. Hän on yhä sairaalahoidossa.

Uudet turvatoimet lisänneet jännitteitä

Raskaasti vartioitu lähetystö sijaitsee vauraalla asuinalueella Ammanissa.

Israel ja Jordania solmivat rauhansopimuksen vuonna 1994, mutta jännitteet ovat lisääntyneet viime päivinä Israelin Temppelivuorelle asettamien uusien turvatoimien vuoksi.

Myös Jordania on ilmaissut suuttumuksensa niiden vuoksi. Tuhannet jordanialaiset osoittivat perjantaina mieltään Israelin toimintaa vastaan.

Vuodesta 1967 lähtien Israel ja Jordania ovat noudattaneet käytäntöä, jonka mukaan Jordanian nimittämä uskonnollinen säätiö huolehtii Temppelivuoren alueen sisäisistä asioista, kun taas Israel huolehtii alueen ulkoisesta turvallisuudesta.

Asia vahvistettiin myös maiden solmimassa rauhansopimuksessa, kertoo Washington Post.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.