Mainos

Suurin rahapotti Etelä-Savoon - Tällainen silta nousee Vekarasalmen lossin tilalle

Tänään valtion väylille myönnetyssä lisärahoituksessa suurin yksittäinen kohde on Etelä-Savon Sulkavalla sijaitseva Vekarasalmen lossin korvaaminen uudella sillalla.

Siltahanke sai valtiolta 19,4 miljoonan euron rahoituksen. Summa on reilusti yli puolet koko Pohjois-Savon Ely-keskuksen saamasta maantiekohteiden rahoituksesta ja yli kymmenys koko valtionkin maantierahoista.

- Tarkoitus on pyrkiä hillitsemään lossien kautta syntyviä käyttökustannuksia, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) sanoo.

Vekarasalmella lossin käyttökustannukset ovat olleet vuodessa noin miljoona euroa, joten yksinkertaisesti laskettuna silta maksaisi itsensä takaisin 20 vuodessa.

Pituutta 622 metriä 

Suunnitelmassa silta on esitetty rakennettavaksi liittopalkkisiltana, jonka pituus on 622 metriä. Sillan välitukia on sijoitettu suunnitelmassa mahdollisimman vähän veteen. Laadittujen havainnekuvien ja niiden avulla laaditun värivaihtoehtojen

vertailun perusteella silta ehdotetaan toteutettavaksi palkkirakenteen osalta vaalean siniharmaana.

Bernerin mukana siltahankkeella on myös kokeiluluonteinen tarkoitus, jolla selvitetään liikenteen sujuvuuden parantamista paikassa, jossa on sekä vilkasta vesiliikennettä, että tarvetta jatkuvaan tieliikenteeseen.

- Pyritään sitä kautta katsomaan voiko investointi siltaan olla pitkäaikainen ratkaisu. Tämä on kokeilu siihen suuntaan, Berner sanoo.

Siltapaikka on luokiteltu vaativuudeltaan II-luokkaan, mikä tarkoittaa käytännössä muun muassa sitä, että sillan arkkitehtuurin tulee olla korkealaatuinen ja sillan välituet vesiväylään nähden optimoidaan kustannuksiin ja kulkuaukkoon nähden.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.